El PP es nega a demanar una consulta al Consell Jurídic Consultiu per esclarir si el sou de Torró és o no incompatible

El govern del PP de Gandia, dirigit per Torró, ha fet valdre la seua majoria absoluta per a impedir, amb el seu vot en contra, que l’Ajuntament de Gandia eleve una consulta al Consell Jurídic i Consultiu per tal de demostrar si, efectivament i tal i com denuncien des del PSPV-PSOE, Torró es va llevar el sou perquè no pot cobrar una dedicació exclusiva i administrar 16 empreses en la Comunitat Valenciana.

Davant la polèmica suscitada per aquesta qüestió després de que Torró tractara de fer creure als ciutadans que es retirava el sou com a mesura d’estalvi quan realment ho feia perquè incomplia la compatibilitat del mateix, els socialistes van presentar una proposta de resolució al plenari per tal de demanar aquesta consulta a un organisme independent i de caràcter gratuït.

Però el PP, fent gala de la seua opacitat i obscurantisme, va presentar una esmena per tal d’evitar aquesta situació. Per als socialistes, tal i com ha destacat el regidor Vicent Mascarell, aquesta maniobra “demostra que Torró té alguna cosa que amagar i que, tal i com venim denunciant, es va llevar el sou perquè sap que estava incorrent en una il·legalitat”.

Mascarell ha lamentat que Torró haja deixat perdre l’oportunitat de demostrar a la ciutadania si està mentint o no, perquè Torró insisteix en anar als jutjats en comptes de recórrer a un organisme autonòmic independent que actua amb caràcter gratuït quan ho sol·licita una administració pública. El regidor socialista diu que “en els temps que corren no estan les coses per a que els gandians paguen per a saber si el seu alcalde els està mentint o no i menys quan ho poden saber de bades”.

A més, des del PSPV-PSOE assenyalen que és una burla a la ciutadania de Gandia i a la institució municipal que l’informe que encomanarà el govern al secretari de l’Ajuntament de Gandia no contemple analitzar la situació de Torró com a administrador de 16 empreses en la Comunitat Valenciana i se centre només en la declaració de béns i activitats en la qual Torró va mentir i va ocultar la seua participació directa en el sector privat.

Vicent Mascarell ha conclòs assegurant que “les evidències són moltes” i que, per aquest motiu, els socialistes es reafirmen en denunciar que “Torró no podia cobrar una dedicació exclusiva i administrar al mateix temps 16 empreses en la Comunitat Valenciana que, pel que ell diu, li donen suficient per a viure”.