El PP evita la fiscalització de l’empresa pública i expulsa a l’oposició del seu consell d’administració

El govern del PP de Torró ha donat un nou i quasi definitiu pas en la seua supressió d’obstacles polítics per a poder fer negocis fraudulents sense cap tipus d’oposició. Així, hui han anunciat que expulsen a l’oposició del consell d’administració de l’empresa pública (IPG) per al que resta de legislatura, incomplint així, per enèsima vegada, una de les seues promeses electorals referides a la transparència del seu govern.

En una acció que no s’havia donat fins ara, perquè cal recordar que en l’anterior legislatura, des de l’inici fins al final el PP va tenir representació a l’empresa pública, Torró trenca més encara les relacions amb l’oposició i es deixa via lliure per a fer i desfer sense cap tipus de fiscalització ni control.

Vicent Mascarell durant la roda de premsa
Vicent Mascarell durant la roda de premsa

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha estat qui ha valorat aquest nou retall de la llibertat i la democràcia del govern del PP. I segons ha dit, Torró busca amb aquesta decisió dos objectius. Per una part, assegura Mascarell, “volen evitar que l’encara conseller José Manuel Orengo puga exigir davant la justícia l’accés a la informació dels comptes, a la qual té dret com a membre del consell”.

De fet, Mascarell considera que no és casualitat que només 72 hores després de l’amenaça pública d’Orengo d’acudir a la justícia si no li donaven accés a la informació que havia demanat, Torró anunciara la liquidació d’IPG que hui ha desmentit el portaveu Víctor Soler, i després convocara un consell per a fer efectiva l’expulsió de l’oposició del mateix, aconseguint que a Gandia fer oposició siga més difícil encara.

L’altre objectiu que, per als socialistes, persegueix Torró amb aquesta nova acció de censura és “donar un nou pas endavant en la instrumentalització que el PP està fent de IPG” per a que Torró puga seguir fent política i negoci a esquenes de l’administració i sense cap tipus de control, perquè a hores d’ara “l’oposició li molestem per a fer les majors barbaritats ruïnoses del seu mandat, com ara concerts, bous, maremàgnums, adquisició de boleres i discoteques o el sou de desenes d’endollats”.

Per tot això, Mascarell ha dit que, des de demà, “Gandia serà més pobra i menys lliure perquè té un alcalde que confon ser conseller amb ser còmplice dels seus negocis fraudulents”, i ha llançat una advertència als membres del PP i als nous consellers, als quals ha considerat còmplices dels negocis fraudulents de Torró, i els ha dit que “tot el que estan fent mal i fa mala olor, eixirà a la llum més prompte que tard i hauran de fer front a la seua responsabilitat com a consellers”.