El PP hauria d’explicar causes i conseqüències del tercer pla de pagament a proveïdors

Segons Guillermo Barber, regidor d’Hisenda, amb el tercer pla de pagament a proveidors es posarà a zero el comptador de deute municipal. La regidora socialista Ana Garcia recorda que l’any passat va repetir estes declaracions a propòsit del segon pla, pel que “ens preguntem quants comptadors a zero més haurà de posar en el que resta de legislatura” a més de constatar que la velocitat de la despesa s’ha disparat. “Esta volta no s’han atrevit a mentir i atribuir el deute a l’anterior govern, encara que ens agradaria conéixer en què s’han gastat els 35 milions”.

La incapacitat gestora i els capricis de l’alcalde estan portant Gandia a una situació caòtica que a més hipoteca el futur de la ciutat. Estos nous 35 milions d’euros que es demanen al Ministeri d’Hisenda per a liquidar el deute fins el 31 de maig es van a computar en el pressupost de 2013 pel que, excloent el capítol de personal i d’interessos, restaran 12 milions per a cobrir els 7 mesos de l’any restants.

Ana Garcia recorda que el pla de proveidors no es gratuït: “amb l’acceptació del plan, el govern local es compromet a pujar els preus públics i les taxes fins al 100% del cost”. A més, sols es podran aprovar mesures que determinen un increment de cada tribut. Finalment, este tercer préstec per a liquidar un deute que el passat any donaven per liquidada “obligarà a la revisió dels valors cadastrals, una informació que el govern municipal oculta perquè no podria justificar amb el brutal increment d’impostos ja aprovat i la taxa de desocupació”.