El PP incompleix la Llei i no formula els comptes d’IPG a causa del desastre en el qual ha sumit a l’empresa pública

Els socialistes en l’Ajuntament de Gandia han denunciat hui que el Govern del PP ha incomplit la Llei de Societats de Capital, ja que no ha formulat en el primer trimestre de l’any els comptes de l’empresa pública, degut “al desastre en el qual ha convertit a Iniciatives Públiques de Gandia (IPG)”.

El regidor socialista Vicent Mascarell ha explicat que la llei obliga a les societats de capital a formular els seus comptes en els tres primers mesos de l’exercici, i que enguany per primera vegada el Govern del PP ha incomplit aquesta norma. Segons el parer de Mascarell, “no es tracta d’un fet aïllat, sinó que és una mostra més de la completa foscor i falta de transparència del PP en tot allò referent a l’empresa pública”.

Mascarell ha assegurat que l’empresa pública “s’ha convertit en la cova de Alí Babá”, amb “una situació econòmica fictícia, un gran nombre d’endollats i summes molt importants de diners que no estan justificades”. En aquest sentit, ha explicat que el Govern popular no ha formulat els comptes per a amagar “la destrossa econòmica d’IPG, que al final derivarà en la seua liquidació”.

A més, el socialista ha mostrat el seu temor que IPG “es convertisca en el cas Gürtel del PP de Gandia”. Referent a açò, ha criticat que “la desvegonya” dels populars és tal que ni tan sols amaguen que el tresorer privat de Torró haja passat a gestionar els comptes de l’empresa pública per a després ser ascendit a tresorer del PP. Mascarell s’ha referit així a Gonzalo Morant, al que ha qualificat com “el Luis Bárcenas de la nostra ciutat”.

“Incomplir la Llei de Societats de Capital és un pas més en la deriva de l’il·legalitat del Govern del PP”, ha asseverat Mascarell. Per açò, els socialistes han exigit la convocatòria urgent del Consell d’Administració de IPG per a formular els comptes tal i com marca la llei.

Mascarell ha recordat que per primera vegada en la història “l’oposició ha sigut expulsada d’aquest consell” i que l’única figura que participa de forma independent és el Defensor del Ciutadà, que solament acudeix a les reunions com a oïdor. Segons ha explicat el regidor, ha sigut el mateix Defensor del Ciutadà qui li ha confirmat que sí es va convocar al Consell d’Administració, però que finalment es va anul·lar la reunió, segons Mascarell, “pel desastre que van trobar quan es van decidir a formular els comptes”.