Que el Serrano ens haja costat 30.000 euros enguany no ha d’amagar que el conveni amb l’empresa preveu pagar-li 550.000 euros en tres anys per la qual cosa els dos anys que queden pagarem molt més per la mateixa programació. Unes quantitats que tampoc contemplen el que paga el propi Ajuntament pel lloguer de les sales, ja que el nombre d’usos gratuïts és limitat i se sobrepassa, amb la qual cosa s’incrementen els beneficis de l’empresa a costa de l’Ajuntament. També sabem que el passat mes de gener la llum i l’aigua la va pagar l’Ajuntament de Gandia.
Respecte a la programació, s’ignora el valencià, fuig de la innovació, la qualitat i sols busca el benefici immediat. Malgrat eixe enfocament purament industrial de les arts escèniques, han estat nombroses les funcions i espectacles suspesos per la manca d’interés del públic. Davant el volum de suspensions, la regidora socialista Liduvina Gil pregunta si “és l’empresa la que tria i contracta la programació o el que fa és oferir el Serrano a cost zero a canvi de la taquilla”. Alhora, lamenta que “en lloc d’adaptar la programació a l’actual situació econòmica, s’ha prescindit directament de la programació destinada a la formació i l’educació en les arts escèniques per a primar el tot és bo si dóna beneficis econòmics, tractant la cultura com un producte de mercat i no com una inversió cultural”.
En l’apartat de coses positives, des dels socialistes valorem que els concerts i muntatges realitzats per agrupacions locals com societats musicals, associacions culturals, així com l’Escola de Teatre del Serrano que manté el valor de les arts escèniques com a art i no sols producte.