El PP presenta uns pressupostos que són la demostració de les seues mentides i ingressa 7 milions d’euros més en impostos que en 2011

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha realitzat hui la primera valoració dels pressupostos presentats pel govern del PP en l’Ajuntament de Gandia per a 2013. Uns pressupostos que des de les files socialistes consideren “la demostració de la mentida i la burla que el PP va fer a la ciutadania en campanya electoral quan van prometre menys impostos i més ocupació”.

I és que les xifres presentades ahir per Guillermo Barber demostren que, mentre cauen en picat les inversions en Gandia a poc més d’1,7 milions d’euros, la recaptació directa d’impostos puja, des de 2011, en pràcticament 7 milions d’euros més, reflexe de l’augment que ha aprovat recentment el PP de pràcticament la totalitat d’impostos que cobra al contribuent. Concretament, en 2011 s’ingressaven 31.928.830 euros per impostos directes, mentre que en 2013 s’ingressaran 38.736.700 euros. Una dada a la que també cal sumar que a data de hui, hi ha 1.000 aturats més que quan va arribar al govern el PP de Torró del ‘Más empleo, menos impuestos’.

Ana Garcia durante la rueda de prensa
Ana Garcia durante la rueda de prensa

Garcia ha considerat que la burla del PP no es limita només a la ciutadania i també es fa extensible als grups de l’oposició. Així, la regidora socialista li ha enlletgit als populars que, una vegada més, com a única documentació per a la comissió més important de l’any “hagen presentat un únic foli amb un resum superficial i gens exhaustiu dels pressupostos”. Una informació que “no ens permet saber, en contra del dret que tenim els ciutadans, en què va a gastar-se el govern de Gandia els diners que ens cobra amb els impostos”.

I és que els socialistes, tal i com vénen denunciant pràcticament durant tot el que va de legislatura, insisteixen en que aquests set milions que va a cobrar de més el govern del PP “són per a pagar festes, saraos, bous, concerts, lloguers de discoteques, compra de concessionaris de cotxes i de boleres i els sous dels més de 50 endollats que pul·lulen pels corredors de l’Ajuntament”.

Garcia ha entrat un poc en més detall en la seua valoració dels pressupostos, sempre lamentant no poder fer-ho amb més profunditat donada la escassa informació que han rebut. Així, la regidora ha explicat que el que més els crida l’atenció en l’apartat dels ingressos és l’existència de dos cànons anticipats: un de 2 milions d’euros per l’aigua i altre de 3 milions pel cementiri. Garcia ha assegurat que “sense entrar a recordar les hores de rodes de premsa del PP en la legislatura passada criticant els cànons”, sí que ha volgut valorar que a data de hui, no s’han ingressat cap dels cànons per a 2012, entre ells un de l’aigua, la qual cosa provoca ara un forat que cal tapar.

Pel que fa a la part de les despeses, Garcia ha destacat que, contràriament al que ha estat dient el govern estos dies, no hi ha cap estalvi en personal, i que la despesa és exactament la mateixa en 2013 que en 2012: 22 milions d’euros. Tot i això, el que més preocupa als socialistes és un apartat anomenat fondo de contingència i que contempla un total de 3.495.742,96 euros. Segons la definició, aquest capítol és per a possibles esdeveniments imprevisibles que poden posar en risc els resultats de la programació financera.

Respecte a açò, Garcia va preguntar per a què estaven previstos estos diners “donat que si hi ha una quantitat tan exacta que inclou fins als cèntims és perquè alguna cosa tenen prevista”. Però, segons ha dit la regidora socialista, Guillermo Barber “no va saber o no va voler contestar la pregunta”.

A més del debat sobre els pressupostos, Garcia ha dit que, una vegada més, va demanar al govern la relació de les factures pagades amb els 60 milions d’euros que el Ministeri va prestar a la ciutat per a pagar a proveïdors. I una vegada més, el govern del PP s’ha negat a ser transparent “perquè tenen alguna cosa que amagar i que sabem: gran part de les factures eren seues”.

Garcia ha conclòs dient que “el govern del PP pensa que per tenir majoria absoluta poden fer el que vulguen i no és així, una majoria absoluta és per a gestionar i gestionar bé, no com està fent-ho el PP, que ho està fent molt malament”.

Vídeo de la roda de premsa:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RRb4R51Sjyg[/youtube]