El PP pretén aprovar un pressupost “fosc, ple d’irregularitats i que oculta informació”

El grup socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui que el Govern del PP pretén aprovar un pressupost municipal per a 2013 “fosc, que oculta informació i que està ple d’irregularitats” i que a més està encara pendent del resultat de les negociacions amb el Ministeri d’Hisenda i amb els bancs.

Ana García
Ana García

La regidora socialista Ana García ha recordat que els pressupostos de l’Ajuntament de Gandia per a l’any 2013 ja es van presentar a la fi de l’any passat, encara que finalment es va frenar la seua aprovació perquè el Govern del PP poguera negociar-los amb el departament que dirigeix Cristóbal Montoro.

Mesos després, i sense que el Govern del PP haja informat en cap moment de l’estat de les negociacions, Guillermo Barber presenta un nou pressupost, amb diferències substancials respecte al primer com una previsió de 10 milions d’euros més en els ingressos, i que és “totalment irregular i no inclou tota la informació requerida legalment per a poder ser aprovat”.

A més, García ha explicat que en la comissió en la qual el PP va presentar el pressupost “Barber, amb actitud xulesca, va impedir fins a tres vegades a l’interventor municipal contestar a una pregunta del grup socialista sobre les previsions legals que ha de contemplar el pressupost”. En aquest sentit, la socialista ha recordat que els funcionaris municipals acudeixen a les comissions per a informar i assessorar als seus membres, i que l’actitud de Barber impedint a l’interventor realitzar el seu treball “és molt greu, i és la primera vegada que es dóna en aquest Ajuntament”.

“Què és el que ha d’ocultar el Govern del PP perquè Barber impedisca de manera desaforada que l’interventor conteste a les nostres preguntes?”, s’ha preguntat Ana García, que ha exigit que el pressupost es quede damunt de la taula “fins que s’informe de tots els seus punts i complisca amb totes les condicions legals”.

Referent a açò, García ha denunciat que el Govern del PP “oculta informació” perquè els comptes que s’han presentat “no contemplen totes les obligacions contractuals vigents amb previsió de pagaments que ha d’assumir l’Ajuntament”. La socialista ha aclarit que es tracta de contractes que el consistori té signats amb diverses entitats financeres amb obligació d’amortitzar, però que no estan inclosos en el pressupost.

Finalment, la socialista ha reiterat la seua petició que els pressupostos “es queden sobre la taula fins que es resolguen les negociacions amb el Ministeri d’Hisenda i amb els bancs” i que es facilite informació documental als membres de la comissió. En cas contrari, el grup socialista “adoptarà les mesures que considere necessàries perquè el pressupost complisca la legalitat vigent”.