El PP pretèn invertir 2,5 milions d’euros del Plan Confianza en un edifici privat

El PSPV-PSOE de Gandia ha denunciat que el govern del PP de la ciutat pretén invertir 2,5 milions d’euros del Plan Confianza en l’edifici de la Citroën, encara de propietat privada, i ha demanat per això paralitzar el procés de licitació i d’adjudicació de reforma d’este immoble, on es pretén instal•lar el nou retén de la Policia Local. El regidor socialista Vicent Mascarell creu que, de continuar amb el procés d’adjudicació de la reforma d’este edifici, el govern municipal “podria incórrer en una il•legalitat que pensem que es pot evitar”, ja que, tal i com ha denunciat, este immoble no és encara propietat municipal.

Mascarell ha detallat el procediment de compra de l’immoble on, tot i haver-se abonat 2,5 milions d’euros als propietaris, resten encara per pagar altres 1,4 milions, el que fa que l’edifici no puga considerar-se estrictament propietat de l’Ajuntament de Gandia. A data de hui el govern del PP adeuta encara 1,4 milions d’euros als propietaris de la Citroën. A més, la Junta de Govern local del 28 de gener de 2013 va demanar una pròrroga de sis mesos en el pagament del 1,4 milions pendents “per falta de liquiditat en les arques municipals”, segons Mascarell.

Un procediment de pagament que s’encetava el 28 de febrer de 2012, amb l’abonament del primer mig milió d’euros als propietaris de la Citroën. Un procediment i una quantitat que es repetien el 9 de març i el 20 de juliol de 2012. El 14 de novembre de 2012, el govern del PP abonà la quantitat d’un milió d’euros més per l’adquisició de l’edifici.

El darrer pagament, encara pendent, havia d’estar fet el 20 de gener, però el Govern municipal sol•licità una pròrroga del mateix fins el 20 de juliol d’enguany. Quan resta un mes per al termini d’eixa pròrroga, Mascarell ha demanat “paralitzar la licitació i adjudicació de la reforma d’un edifici que encara no és propietat municipal tot i que l’Ajuntament pretén reformar-lo”.

Mascarell ha assegurat que el procediment d’adquisició de la Citroën està “farcit d’irregularitats”, i junt amb les dades conegudes hui “demostra que ens trobem davant un govern opac”. El regidor del PSPV-PSOE s’ha preguntat “com li sentarà al Conseller d’Hisenda, que ha de pagar la reforma amb fons del Pla Confiança, haver d’invertir diners en un edifici que no és propietat de l’administració pública”.