El PP s’oposa al fet que la Diputació destine en el seu pressupost 300.000 euros per a la reforma del campanar de la Seu

El diputat provincial d’Hisenda i portaveu del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha lamentat que el PP haja votat en contra ahir del pressupost de la Diputació de València per al 2023 –uns comptes històrics de 646 milions d’euros amb el major pressupost de la seua història que contemplen una xifra rècord de 200 milions en transferències directes als ajuntaments de la província–, el qual repercutix positivament en la ciutat de Gandia amb inversions que ascendixen a 3 milions d’euros.

D’esta manera, Gandia es beneficia amb diverses partides, com ara 1,2 milions d’euros procedents del Fons de Cooperació Municipal, 1,1 milions d’euros per a iniciar la prolongació en el Grau de la carretera Natzaret-Oliva en el tram comprés entre la rotonda del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica i el Molí de Santa Maria, 300.000 euros per a la restauració del campanar de la Col·legiata o 100.000 euros per a la promoció turística de la ciutat, entre altres.

“Gandia es beneficia d’una important línia d’ajudes que la milloraran. Per això, és sorprenent que per primera vegada durant esta legislatura el Partit Popular haja votat en contra del pressupost, ja que fins ara s’havia abstingut. I, més sorprenent és encara, que el PP s’haja oposat a uns pressupostos que contemplen la rehabilitació integral del campanar la Seu Col·legiata, una reivindicació històrica de la nostra ciutat”, ha assenyalat Mascarell.

En este sentit, el portaveu socialista considera que el Partit Popular de la ‘triple M’ –Moragues, Mompó i Mazón– “hauria de donar explicacions a la ciutadania de com són capaços de fer-se fotos defensant el nostre patrimoni i estar en contra dels recursos destinats a un element patrimonial emblemàtic de Gandia. Un partit que, de cara a la galeria, dóna suport en la nostra ciutat a la Col·legiata, però paradoxalment quan ha de votar, ho fa en contra”.

El responsable d’Hisenda de l’ens provincial també ha ressaltat que “quan falten uns mesos per a les eleccions, el PP vota en contra dels comptes de la Diputació per primera vegada esta legislatura”, i ho fa “per a no deixar en evidència a Carlos Mazón, perquè els importa més el seu partit que Gandia”.