El PP tracta de tapar amb mentides la supressió del 0’7% a Cooperació. Estes van ser les ajudes amb els Socialistes

Gandia, 19 de abril.  El PSPV-PSOE de Gandia ha assegurat, davant les declaracions del regidor Víctor Soler, on assegurava que no s’havia destinat cap euro de la partida de 0’7% dels sous a la partida de cooperació internacional, que el PP tracta de tapar amb esta mentida la supressió del 0’7% que sí han realitzat ells en accedir al govern, i la baixada en més del 30% de les partides del pressupost destinades a benestar social. I és que, al contrari del que afirma el regidor Soler, els governs socialistes de la ciutat destinaven el 0’7% dels sous en nombrosos projectes de cooperació internacional i ajuda social.

En etapa de govern dels Socialistes de la ciutat, tal i com demostren les hemeroteques, van estar finançats 55.000 € en projectes al tercer món, sols en l’últim any de govern socialista, que anaren a països tan diversos com Sry Lanka (3.500 €), Nicaragua (3.500 €), Sierra Leona (3.500 €), Mèxic (2.500 €)  o Perú (2.200 €). Al llarg dels governs socialistes, i al contrari del que afirma Soler, la regidoria de Cooperació, creada en etapa de l’Alcalde Orengo, finançà altres projectes des de 2006 que anaren al Perú (12.000 €), a Haití (10.000) o al jesuïta Roberto Costa i el seu projecte de Cases de la fundació Hogar de Cristo (30.000), entre molts altres.

Els socialistes de la ciutat han reclamat al Portaveu del govern “que parle de què ha fet el PP amb la partida del 0’7% del 2012 i que no tape amb mentides i infàmies la gran tasca que es va fer en cooperació internacional.  És Torró qui vol suprimir la partida i per això culpa al PSPV-PSOE”.

Ajudes a la cooperació durant legislatures anteriors