Només un any després de la privatització de les escoletes i l’empresa que les gestiona ara ja va a aplicar una nova mesura que servirà per a recaptar més diners i encarir el cost de portar a un xiquet o xiqueta de 0 a 3 anys a una escoleta a Gandia. I és que a partir d’aquest curs, tots els alumnes estaran obligats a vestir un uniforme que pagaran a l’empresa que gestiona les escoletes. Un nou cost que sumar a les quantitats que ja es venien pagant i que encarien aquest servei que amb el govern socialista era públic.
I la regidora d’Educació del PP, Marta Chafer, davant d’aquest nou augment del cost de les escoletes, el que ha fet és treure pit per l’empresa privada que gestiona el servei, justificant aquest cost per a aconseguir, diu ella, “la igualtat dels alumnes de les escoletes”. Unes paraules que ha lamentat hui la regidora socialista Liduvina Gil, que ha criticat que “Chafer preferisca defensar el benefici de l’empresa privada per damunt del de les mares i pares de les escoletes”.
Gil li ha replicat a la regidora del PP que “la igualtat dels alumnes no s’aconsegueix obligant-los a vestir un mateix uniforme, sinó aplicant programes de beques i ajudes que el PP ha anat suprimint”. Gil ha recordat que abans els alumnes vestien un davantal “el cost del qual no té res a veure amb els 20 euros que ara volen cobrar només per l’uniforme d’estiu”.
A més, Gil ha recordat que durant els 3 anys que dura l’estada en una escoleta, els pares hauran d’invertir molts diners “perquè en aquestes edats els menuts creixen molt i molt ràpid”, de manera que aquesta mesura no és més que “una nova forma d’afavorir a l’empresa privada amb el beneplàcit del govern privatitzador del PP”.
Per últim, Gil ha preguntat al govern del PP què va a passar amb les famílies dels alumnes de l’escoleta de Santa Anna que tenen subvencions de Benestar Social per a poder pagar la matrícula de l’escoleta si ara no poden pagar l’uniforme al que obliga l’empresa, i ha preguntat si serà l’Ajuntament de Gandia qui correrà amb aquesta despesa en aquelles famílies que no puguen fer front a la mateixa.