El president Ximo Puig visita les obres del nou Espai Sanitari Roís de Corella

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat este matí les obres de l’Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia acompanyat per la consellera de Sanitat, Ana Barceló, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix, i el director general d’Infraestructures Sanitàries, Alta Tecnologia i Inversions, Jaime Peris. En la visita també han participat representants del Govern local i membres dels diferents grups polítics representats, en el consistori així com responsables del Departament de Salut de Gandia i de l’empresa constructora del centre.

Després de la visita, el president de la Generalitat ha comparegut al costat de l’alcaldessa de Gandia en el consistori per a atendre els mitjans de comunicació. En primer lloc, Ximo Puig ha volgut donar les gràcies al Govern local per “l’eficàcia i l’eficiència amb la qual s’han gestionat els fons del Pla Resistir. Gandia ha sigut un dels municipis que més ràpidament ha fet arribar els recursos a les empreses i autònoms que des del Consell havíem posat a la seua disposició” al mateix temps que anunciava que, amb els fons del Govern d’Espanya, es posarà en marxa un pla Resistir Plus que abastarà 92 CNAEs per a fer extensiva les ajudes a nous sectors que fins ara no s’hagen vist beneficiats pel Pla Resistir.

Sobre el nou espai sanitari, ha recordat que a l’inici de la pasada legislatura el Govern de Gandia es va trobar amb un edifici abandonat i desmantellat. “En aquell moment ens vam comprometre al fet que es construïra un nova infraestructura sanitària que s’integrara amb la ciutat. Una vegada vist el projecte, podem dir que es compliran els objectius que ens havíem marcat”.

Puig també ha felicitat a tots els professionals sanitaris i ha agraït el “treball extraordinari que han realitzat i que, juntament amb el compliment extraordinari de les mesures per part de la societat valenciana, ha possibilitat que tinguem unes xifres molt positives que ens convertixen en la Comunitat amb la menor incidència acumulada” i ha llançat un prec a la població: “Hem de continuar restringint els contactes. Ho hem fet fins ara i no podem perdre esta oportunitat per a aconseguir que la situació durant de l’estiu estiga el més normalitzada possible”.

Quant a la vacunació, s’ha informat que el 12,35% de valencians ja ha rebut alguna dosi i que el 5,7% ja té la pauta completa. D’ells el 98% de les persones majors en residències ja han sigut vacunats i el 90% del personal socisanitari ha rebut la primera dosi i el 65% la segona. Finalment, el president de la Generalitat ha informat que la Comunitat Valenciana superarà la setmana vinent el milió de dosis inoculades.

Per part seua, l’alcaldessa de Gandia ha agraït la visita afirmant que “la Generalitat ens ha demostrat que podem comptar amb ella per a cobrir servicis públics essencials i reivindicacions històriques a la nostra ciutat. El Consell està fent un gran esforç en moments difícils marcats per la covid-19” i ha posat com a exemple la inversió de 15,3 milions d’euros que s’està executant per a construir una obra molt necessària per a la barriada com el centre sociosanitari Roís de Corella.

“El president i la consellera Barceló estan donant la cara i complint les seues promeses amb inversions reals. En la pitjor conjuntura i en el pitjor moment, estem tenint una excel·lent resposta per part de la Generalitat. Tots els projectes previstos pel Consell s’han mantingut a Gandia, perquè tots som conscients que ara la inversió pública és necessària”, ha destacat l’alcaldessa, al mateix temps que ha xifrat en 10 milions d’euros la quantitat que el govern autonòmic ha destinat en forma de subvencions a Gandia des de l’inici de la pandèmia dels quals 3,4 milions es corresponen amb temes covid.

“En temps de pandèmia és quan més està invertint en salut la Generalitat Valenciana”, ha explicat Morant, qui ha informat que les obres van a bon ritme atés que ja s’ha executat el 12% del projecte, amb la qual cosa les obres podrien finalitzar abans del termini previst (juny de 2023).

“Esta infraestructura sanitària revitalitzarà la barriada de Roís de Corella, generarà oportunitats i ara mateix està generant 65 ocupacions directes durant la seua construcció. Un vegada finalitzat, este espai ajudarà a prestar més i millors servicis sociosanitaris als veïns de Gandia i la comarca, amb recursos assistencials d’atenció primària i especialitzada”.