El programa ‘SER Viajeros’ premia la promoció turística de Gandia

La Cadena SER ha entregat este dissabte 12 de desembre els seus Premis SER Viajeros Comunitat Valenciana, un reconeixement al treball realitzat enguany per particulars, empreses i institucions relacionades amb el turisme. Enguany el programa ha reconegut a Gandia amb el premi al millor Ajuntament per la seua Promoció Turística, un guardó recollit per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant qui ha agraït a la Cadena SER el reconeixement.

El lliurament s’ha fet en una gala celebrada al castell de Benidorm i immediatament després de la realització, en directe, del programa ‘SER Viatgers’, que s’emet cada dissabte a través de les emissores de la Cadena SER en la Comunitat Valenciana. En l’acte han estat presents el president de la Generalitat, Ximo Puig, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos; a més d’altres representants polítics entre els quals es trobava el regidor de Turisme i Platges a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell.

Durant l’entrevista realitzada en la Gala de Premis, l’alcaldessa de Gandia ha assenyalat que “malgrat ser una destinació vacacional de primer ordre, Gandia no ha perdut la seua identitat local, sinó que l’ha sabuda incorporar com a oferta complementària i com a valor afegit mitjançant la conservació, protecció i posada en valor dels seus recursos naturals, culturals i històric-artístics. Gandia aposta fermament per complementar el turisme de sol i platja amb el turisme cultural, esportiu, gastronòmic i el turisme de naturalesa”.

Morant, davant la pregunta sobre la iniciativa de restringir el trànsit en el passeig marítim, va explicar que l’executiu municipal va decidir restringir el trànsit al llarg de tota la primera línia de la platja amb la finalitat de facilitar als vianants i turistes la distància de seguretat enfront de la covid-19, i perquè l’hostaleria poguera tindre més espai en la vorera per a traure taules i cadires. “La iniciativa ha tingut un gran èxit, ja que per primera vegada en la història, el passeig marítim ha quedat lliure de vehicles. Ara tenim 3 quilòmetres de façana marítima guanyats per a la ciutadania i lliures de contaminació ambiental i de soroll”, va assenyalar l’alcaldessa de Gandia. Este projecte, conegut com ‘La Morada’, va ser reconegut el mes de setembre passat per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat amb un dels guardons de la  V edició dels Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible de la Comunitat Valenciana.

La Cadena SER també ha atorgat el premi a la millor activitat cultural/festiva a l’Ajuntament de Titaguas per la iniciativa ‘La noche de las velas’; el premi ‘Grandes Viajes’ ha sigut atorgat a l’agència Azul Marino de València; mentre que l’empresa  Oxytours d’Alacant ha sigut guardonada amb el premi promoció del turisme mediambiental. Finalment, el restaurant Ca l’Àngels de Polop, ha rebut el premi al millor ‘Templo del Buen Comer’.