El PSOE fa història en guanyar les eleccions generals i autonòmiques a Gandia per primera vegada en 30 anys

La doble cita electoral del 28A ja és una data històrica per al Partit Socialista de Gandia. Feia 30 anys (des de 1989 amb Felipe González com a president del Govern) que el PSOE no guanyava unes eleccions generals i 28 anys (amb Joan Lerma de president de la Generalitat Valenciana) des de l’última victòria del PSPV a uns comicis autonòmics a la ciutat.

Per tant, va ser una gran nit de celebracions, felicitat i alegria per al PSPV-PSOE de Gandia, on es van congregar en la seu del carrer Abat Sola un gran nombre de militants i simpatitzants, així com interventors i apoderats que es van distribuir per tots els barris de la ciutat, que en van ser 300.

La secretària general del PSPV-PSOE de Gandia, Diana Morant, juntament amb els membres de la seua candidatura, es va dirigir a tots els assistents per tal d’agrair tot el treball fet, animant-los a afrontar “amb molta humilitat i energia” les pròximes eleccions municipals del 26 de maig.

frances_190428_0196

“El 28 d’abril de 2019 hem escrit una de les millors pàgines del llibre dels socialistes de Gandia. Este és un dia feliç per a la democràcia. La socialdemocràcia s’ha obert camí i ha guanyat la justícia social, el respecte, la tolerància i la igualtat”, va destacar Diana Morant, recordant que “el camí no s’acaba ací: queden les eleccions municipals per a seguir completant l’alineació socialista que totes i tots volem”.

L’alcaldessa de Gandia i candidata a la reelecció també va assenyalar que “la societat espanyola i valenciana han triat de manera majoritària i contundent el sentit comú, l’esperança i les ganes de seguir construint la millor Espanya i la millor Comunitat Valenciana”. Diana Morant també va afirmar que la ciutadania ha elegit de forma clara mirar cap endavant i cap al millor futur: “Ja ho vam dir a l’inici de la campanya. Si els socialistes guanyem, Espanya i la Comunitat Valenciana guanyen. I, ara, amb molta humilitat, anem a guanyar Gandia”, va recalcar.

En les eleccions generals que es van portar a terme ahir el PSOE ha aconseguit a Gandia quasi 10.000 vots (en total, 9.962 sufragis), el que representa el 26,88%. Açò suposa 2.938 vots i un 7,5% més respecte als últims comicis de 2016. Pel que fa als resultats en les eleccions a les Corts Valencianes, el PSPV hi ha obtingut a la ciutat 8.435 vots (22,65%). D’altra banda, cal destacar l’alta participació en la jornada electoral del 28 d’abril a la ciutat, amb un 75,73% de vots comptabilitzats, dos punts més que fa tres anys.