El PSOE fa una aposta decidida per a convertir Gandia en un Districte Digital associat al Campus de la UPV

L’alcaldessa de Gandia i candidata socialista a la reelecció, Diana Morant, ha presentat hui en el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), juntament amb Carmen Fuster (número 3 de la candidatura dels Socialistes de Gandia i directora de l’IES Tirant lo Blanc), Salvador Gregori (responsable del Programa de Govern i número 8 de la candidatura) i Vicenç Almenar (professor titular de la UPV i membre de l’Executiva del PSPV-PSOE de Gandia), el projecte de Districte Digital del seu Programa de Govern. “Es tracta d’un projecte estratègic i absolutament transversal per tal d’alimentar d’innovació i coneixement tots els sectors productius de la nostra ciutat per a tindre futur. Per tant, Gandia no pot quedar-se a la cua i l’Ajuntament ha de ser el motor en este sentit”, ha remarcat Diana Morant.

D’esta manera, el PSOE farà una aposta decidida en el pròxim Govern local per a convertir la ciutat en un Districte Digital. Després de portar a terme un diagnòstic sobre la realitat de Gandia i la comarca de la Safor, s’ha comprovat que està conformada per un ecosistema empresarial molt divers i competitiu, que ja està treballant per a la resta del món. De fet, en companyia de la UPV i el sector empresarial, Gandia ha sigut certificada com a Ciutat de la Ciència i la Innovació pel Govern d’Espanya durant esta legislatura. “Com Administració Pública hem d’afavorir que este reconeixement siga el punt de partida per a créixer econòmicament dins del que es considera la digitalització dels sectors productius”, ha explicat la primera edil de Gandia.

Els socialistes consideren que Gandia ha d’adaptar-se a noves maneres de consum que determinen els mercats, els quals passen obligatòriament per la digitalització, una realitat que tenen damunt de la taula les empreses. “Hem de fer una aposta decidida per la digitalització, perquè o passem per ahí, o molts sectors productius desapareixeran. És un tren al qual ens hem de pujar de la mà de la UPV i els centres educatius de la ciutat especialitzats en la generació del talent, com l’IES Tirant lo Blanc”, ha afirmat la candidata socialista, indicant que “els socialistes ens comprometem la pròxima legislatura amb la ciutadania, els sectors productius i les universitats amb l’estratègia de la digitalització”.

frances_190521_9755

D’altra banda, amb el projecte de Districte Digital també es milloraran els serveis públics coneixent informació en temps real per a ser més eficients de cara a la ciutadania. Així, s’han posat com a exemples el sistema de mobilitat intel·ligent desenvolupant solucions mitjançant una App que permeten la informació en línia de disponibilitat de places d’aparcament per a evitar recorreguts i voltes innecessàries per la ciutat, o la de gestió intel·ligent de residus mitjançant la millora de la logística en el moment de dur a terme la seua recollida i el seu posterior tractament coneixent si un contenidor està ple.

El Districte Digital permetrà descobrir els nous nínxols d’ocupació que es necessiten, i que estan (o estaran) sense cobrir en un horitzó temporal pròxim. Més que parlar de nous llocs de treball cal parlar de la seua transformació, ja que segons algunes estimacions, el 15% de les ocupacions actuals no existirà dins de cinc anys, però el 30% de les funcions requerides pel mercat laboral en eixe futur, tampoc existix encara. Per tant, l’Administració té l’obligació de mitigar al màxim eixa disfunció laboral amb la formació adequada perquè, tant l’oferta com la demanda del mercat laboral, aconseguisquen el seu punt d’equilibri de la manera més ràpida i eficaç possible.

Després de presentació davant els mitjans de comunicació, Diana Morant, acompanyada de Carmen Fuster, Salvador Gregori i Vicenç Almenar, han mantingut una reunió de treball amb l’equip directiu del Campus de Gandia de la UPV encapçalat pel seu director, Jesús Alba, per tal d’exposar-los el projecte de Districte Digital.