El PSOE presenta un Programa de Govern realista i confeccionat amb els valors amb els quals s’ha gestionat Gandia

Els Socialistes de Gandia van presentar ahir en els salons de Foment el seu Programa de Govern per a la legislatura 2019-2023, el qual consta de 290 propostes molt sintètiques, totes elles realistes i realitzables. Les ciutats les construïxen els ciutadans que més les estimen. Aquells que l’odien i contínuament parlen malament d’ella, poc podran fer per la nostra ciutat. Eixos partits que veuen una Gandia de color gris i que sempre diuen que està morta en realitat sembla que no l’estimen”, va assenyalar l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Diana Morant.

Cal destacar que en el Programa de Govern del PSOE han participat en la seua elaboració tant el Consell d’Experts i Expertes coordinat per l’exregidor socialista Toni Durà —als quals se’ls va fer entrega d’uns exemplars en l’Espai de les Idees prèviament a l’acte de presentació com a mostra de gratitud—, com nombrosos col·lectius i persones que de manera anònima també s’han brindat a fer les seues aportacions per tal d’enriquir-lo. “El PSOE sempre ha sigut un instrument de la ciutadania. El socialisme no és sols patrimoni dels militants, és de tota la societat”, va indicar Morant.

2

“Com fa quatre anys, ens tornem a presentar amb la mateixa humilitat i sinceritat, tornant a fer propostes amb els peus en terra. Si en la campanya de 2015 vam afirmar que preferíem dir tres veritats a cent mentides, perquè les persones ja estaven acostumades al fet que es frustraren les seues esperances, ara ho tornem a dir”, va assenyalar la candidata socialista a revalidar el càrrec. En este sentit, va recordar que ja s’han acomplit les tres principals mesures ineludibles per als Socialistes de Gandia: la protecció de la platja de l’Auir, retornar la gestió pública a ‘les Escoletes’ i la gratuïtat en l’educació de 2 a 3 anys, així com la construcció del centre sociosanitari de Roís de Corella, les obres del qual ja estan en marxa.

Programa de Govern PSPV-PSOE Gandia
LA GANDIA QUE TU VOLS | Programa de Govern del PSPV-PSOE de Gandia

Diana Morant va confessar que esta legislatura que ara acaba no ha sigut gens fàcil per la greu situació econòmica, però gràcies a la complicitat i una interlocució fluïda amb la Generalitat Valenciana presidida per Ximo Puig ja s’estan invertint més de 55 milions d’euros amb el Pla Edificant, el nou Palau de Justícia i l’Espai Sanitari de Roís de Corella. La candidata a l’alcaldia pel PSOE va sostindre que es donarà continuïtat a estos projectes, “però seguirem ambicionant perquè no ens resignem a què Gandia perda cap tren, perquè la nostra ciutat sempre ha sigut capital i tot un referent”.

El Programa de Govern dels Socialistes de Gandia consta de quatre línies fonamentals, sempre des de la perspectiva que siguen una necessitat per a la ciutadania. “Hem partit del que li fa falta a la ciutat, sempre des de la necessitat i de la realitat”, va recalcar el responsable del Programa de Govern, Salvador Gregori.

La regidora d’Esports i número 7 de la candidatura socialista, Lydia Morant, va exposar les propostes en matèria esportiva, indicant que la pròxima legislatura serà de l’esport a Gandia. D’esta manera, mitjançant un Pla Director consensuat amb els clubs esportius, es renovaran i adequaran les instal·lacions esportives existents i es crearan noves infraestructures.

Lydia

Per la seua banda, el responsable de l’apartat de Cultura  del Programa de Govern, Toni Durà, va explicar el projecte de recuperació de l’edifici de Correus que es destinarà a usos culturals i educatius, dinamitzant el Centre Històric. També va incidir amb què, per a donar continuïtat a l’activitat cultural, es pretén destinar un percentatge fixe anual del pressupost municipal consensuat per tots els grups polítics.

Toni

Una altra línia bàsica d’este Programa de Govern és la generació d’un pol d’activitat lligat a un clúster sociosanitari en el polígon Sanxo Llop. Així, el número 6 de la candidatura i actual coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, va explicar els mecanismes urbanístics que s’estan portant a terme —com ja s’ha fet amb els hotels­— per a facilitar la implantació d’empreses de l’àmbit sociosanitari, un sector amb un alt valor afegit i amb una gran capacitat de generació d’ocupació estable.

Masqui

Per últim, el responsable del Programa de Govern i número 8 de la candidatura, Salvador Gregori, va comentar les principals propostes pel que fa sectors productius i ocupació, on destaca la proposta de convertir a Gandia en una Ciutat Intel·ligent, sense oblidar els pilars de la indústria, el comerç, el turisme o la indústria.