El PSPV-PSOE de Gandia ha programat una nova jornada sectorial sota el títol ‘La Gandia que tu vols’ centrada en l’àmbit de la salut. Salvador Gregori, responsable del Programa de Govern del Comité Electoral i membre de la candidatura del PSPV-PSOE a les eleccions municipals, ha explicat els punts bàsics de la jornada, que tindrà lloc el divendres a les 19.30 hores en el Palau Ducal de Gandia. Serà una taula redona en la qual participarà l’alcaldessa de Gandia i candidata a les eleccions pel PSPV-PSOE, Diana Morant; representants de l’hospital comarcal Francesc de Borja; i de la Conselleria de Sanitat.
De tots els punts destaca l’aposta dels socialistes per a convertir el polígon Sanxo Llop en “un gran clúster sociosanitari”, tal com preveuen els mateixos usos de la zona. Això significa adaptar i oferir quatre parcel·les de la zona perquè empreses o entitats relacionades amb el sector de la sanitat s’implanten a Gandia i oferisquen els seus serveis, centrats en l’assistència, l’educació o la investigació.
La sanitat pública és una de les conquestes més importants de la societat espanyola. “Des de l’administració local, malgrat no tindre les competències, tenim l’obligació d’impulsar polítiques de salut i accions que potencien el teixit sociosanitari de la nostra ciutat i la seua àrea d’influència, que és la Safor”, explica Gregori. L’activitat sociosanitària s’albira com una de les quals tindrà major creixement en els pròxims anys, tant la part assistencial i pal·liativa, com la part lligada a la recuperació, investigació i educació.
Per tot això, des del PSPV “proposarem la creació d’aquest clúster sociosanitari que tindrà com a eix central el mateix hospital comarcal. L’enorme valor afegit que done aquesta activitat i el nombre d’ocupacions que pot generar és una oportunitat massa important per a deixar-la de costat. Col·lateralment ajudarà a dotar d’activitat a una zona que en aquests moments necessita un impuls econòmic”, va apuntar Salvador Gregori, qui va subratllar que en la jornada del divendres s’aportaran més detalls sobre com desenvolupar un clúster sanitari.
En la presentació també va estar present Liduvina Gil, regidora de Salut Pública i Polítiques Saludables, responsable d’Acció Sectorial del Comité Electoral i també membre de la candidatura. “Si Gandia té un polígon industrial i un comercial, volem que també tinga un polígon sanitari i que la ciutat puga vendre’s en l’àmbit de la salut. Tenim un entorn meravellós, amb rutes saludables en paisatges verds magnífics; una xarxa d’hotels que poden incloure’s en les rutes de salut amb els spas; entorns de muntanya; els ullals, una gastronomia excel·lent i saludable, del mar i la terra. No hi ha millor marc”.
En segon lloc, destaca el nou programa de prescripció mèdica que hui mateix s’ha presentat i implantat en tots els centres de salut, gràcies al qual es recepta als pacients més sedentaris la realització d’activitat física. En una primera fase es duran a terme unes rutes saludables que ja s’han senyalitzat per la ciutat en coordinació amb el departament d’Esports. Amb el temps s’implementaran altres activitats, com a natació, ioga o pilates. El programa té una duració de sis mesos, a meitat del qual es programarà una revisió mèdica per a comprovar si el pacient ha millorat.
El tercer punt del pla estratègic és igualment innovador, i actualment només es troba a la ciutat de València. Es tracta de l’obertura, en el futur centre sociosanitari de Roís de Corella, de la Casa del Pacient i l’Escola de la Salut.