El PSPV de Gandia demana el cessament immediat del gerent d’IPG per amenaçar i increpar al regidor Vicent Mascarell

El PSPV-PSOE de Gandia ha demanat a Arturo Torró “el cessament immediat i l’expulsió de la gestió municipal” del gerent de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia (IPG), Gonzalo Morant, per “amenaçar i increpar” al regidor socialista Vicent Mascarell. Morant va cridar a l’edil socialista “covard” en diverses ocasions, li va cridar que es llavara “la boca amb lleixiu” abans de pronunciar el seu nom i li va assegurar que les seues paraules no eren un consell, sinó “una amenaça”.

Els fets es van produir dimecres passat 10 d’abril per la vesprada en un restaurant de Gandia, davant la presència del portaveu socialista José Manuel Orengo, la regidora del PSPV Diana Morant, el responsable de personal de IPG Javier Viciano i altres ciutadans que estaven en el local.

Quan Mascarell es disposava a eixir de l’establiment i sense intervenir cap tipus de provocació, Gonzalo Morant va començar a increpar-li “amb crits i escarafalls” i li va instar a no tornar a dir el seu nom en cap de les compareixences públiques de Mascarell. Amb to “despectiu i amenaçador”, es va dirigir al socialista dient: “Llava’t la boca amb lleixiu abans d’atrevir-te a pronunciar el meu nom; a vore si t’atreveixes a dir-m’ho a la cara abans que als mitjans de comunicació; eres un covard”.

Gonzalo Morant, que segons els socialistes estava “sensiblement excitat”, va cridar “covard” a Mascarell fins a en set ocasions, malgrat que el regidor del PSPV va tractar d’evitar qualsevol tipus de diàleg, arribant fins i tot a eixir del restaurant davant els crits del gerent de IPG.

A més, i a la pregunta de Mascarell de si les seues paraules s’havien d’interpretar com un consell o una amenaça, Gonzalo Morant va assegurar que eren “una amenaça, perquè a mi ningú em guanya a macarra; el meu cap és el macarra número u i jo sóc el número dos”.

Després d’aquest lamentable i intolerable incident, els socialistes han afirmat que no es pot permetre “que es repetisquen episodis com el qual va protagonitzar ahir Gonzalo Morant, gerent de la principal empresa pública de la ciutat i, per tant, al servei de tots els ciutadans de Gandia”. Al seu judici, l’objectiu de Morant era “acoquinar, amenaçar i ridiculitzar en públic a un càrrec electe de l’Ajuntament de Gandia”.

A més, el PSPV ha assegurat que l’actitud “plena d’odi, ressentiment i rancor” de Morant “representa un perill no solament per a les arques municipals de la ciutat per la seua falta de professionalitat, sinó per a la integritat física dels regidors de l’oposició”.

Per tot açò, els socialistes han remès una carta a Arturo Torró per a referir-li els fets ocorreguts ahir i, en el cas de Vicent Mascarell, sol·licitar-li “empar” en la seua condició de càrrec públic i regidor electe de l’Ajuntament de Gandia, així com “el cessament immediat de Gonzalo Morant”.

EL PSPV CRITICA LA INCONGRUÈNCIA DEL PP ENFRONT DELS ‘ESCRACHES’

Els socialistes han destacat “la incongruència del PP davant els ‘escraches’”, ja que mentre Arturo Torró “insulta als afectats per la hipoteca que protesten en la seu del PP i els crida nazis, l’autèntic ‘escrache’ ho protagonitza un membre del seu partit i gerent de l’empresa pública, amenaçant i increpant a un regidor socialista en el restaurant on estava menjant”.

Quant a l’incident del ‘escrache’ en la seu del PP de Gandia, després del qual Torró va cridar nazis als participants, el portaveu socialista José Manuel Orengo ha lamentat que Torró “es dedique a insultar als afectats, que no són els culpables de la situació, en lloc de dialogar i cercar mesures, que n’hi ha, perquè l’Ajuntament de Gandia no permeta que una persona perda la seua casa”.