El PSPV de Gandia es compromet a fer de la innovació un dels eixos principals del seu programa de govern

El Mercat d’Abastos de Gandia va acollir el passat 28 de febrer amb èxit la primera jornada sectorial organitzada pel PSPV-PSOE gandià amb el títol ‘Ocupació i oportunitats. Sectors productius’, en la qual els socialistes s’han compromés a fer de la innovació un dels seus eixos principals de la pròxima legislatura i en la qual els empresaris van defensar la posada en marxa d’una estratègia industrial comarcal liderada per la capital de la Safor.

Esta jornada va servir perquè els empresaris i els experts en esta matèria aportaren al Programa de Govern dels socialistes les millors idees “per a construir la Gandia que tots volem”. Este desdejuni de treball, centrat en el sector industrial, va estar encapçalat per l’alcaldessa de Gandia i candidata a revalidar l’alcaldia pel PSPV-PSOE, Diana Morant, qui va estar acompanyada pel conseller delegat de Dulcesol, Rafael Juan; el director de l’Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche; i la directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez. Així mateix, van assistir representants del Comité Electoral del PSPV de Gandia i del sector industrial i empresarial de Gandia i la comarca.

En la seua intervenció, Diana Morant va recordar “la importància d’escoltar i donar veu als vertaders responsables del desenvolupament econòmic, tal com s’ha fet al llarg de la legislatura”, i va incidir en què “mai s’havien destinat tantes ajudes al sector industrial de Gandia per a la seua modernització. Esta és la clau: la modernització, la transformació digital del sector i la posada en valor del coneixement”.

“En Alcodar, per exemple, ja hi ha fibra òptica i ja hem estrenat la nova rotonda i accessos al polígon. Hi haurà prompte subestació elèctrica en Sanxo Llop; i moltes altres actuacions que sumen 1,4 milions d’euros d’inversió pública en els polígons”, va destacar Morant, qui també va assegurar que Gandia torna a ser una ciutat atractiva on invertir. “La prova és la quantitat d’empreses que s’han implantat, a més de totes les que han sabut renovar-se i adaptar-se als nous temps”, va recalcar.

El conseller delegat de Dulcesol, Rafa Juan, per la seua banda, va expressar que la clau del progrés implica generar una estratègia industrial comarcal, liderada per Gandia “que ens permeta tindre un sòl industrial competitiu, desenvolupar un polígon comarcal on es fomente la cooperació de tots els municipis en matèria d’indústria i desenvolupar infraestructures que ens permeten competir amb altres municipis i comarques. Ara és un bon moment per a fer valdre les nostres indústries. És important crear noves, però més encara enfortir les que ja tenim”.

Andrés García Reche, director de l’Agència Valenciana de la Innovació, va defensar que en estos moments hi ha un teixit industrial idoni per a assimilar les noves tecnologies amb rapidesa. “El futur dels municipis implica incorporar este coneixement com siga, on siga, a la indústria que siga”, va assenyalar.

La directora general d’Indústria i Energia, Empar Martínez, va destacar la importància de la digitalització i d’introduir tecnologies. Però sobretot, de la transformació digital, que implica un canvi de mentalitat, de cultura, de deixar que les tecnologies donen resposta a les necessitats que el mercat demanda. “Ací és on estan les vertaderes oportunitats”, va recalcar.

frances_190228_6133