El PSPV de Gandia rebutja el model d’escolarització de districte únic perquè provocarà segregació social en la ciutat

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha rebutjat hui la normativa aprovada per la Conselleria d’Educació referent al model d’escolarització de Districte Únic. Els socialistes s’han oposat a aquest model que provocarà en la ciutat “la desagregació dels barris i la segregació de l’alumnat per la seua situació social”.

La regidora socialista Liduvina Gil ha assegurat que la ciutat de Gandia ha aconseguit en els últims 25 anys “un sistema d’escolarització modèlic i equilibrat” que puntuava la proximitat al centre del domicili de l’alumne o al lloc de treball dels pares.

No obstant açò, amb el Districte Únic “es pot escollir qualsevol centre de la ciutat públic o concertat” de manera que, segons ha advertit Gil, “els centres amb més demanda faran una selecció dels alumnes” de la qual probablement es quedaran fóra els xiquets amb necessitats especials.

En aquest sentit, la regidora ha criticat que aquest model, “lluny d’afavorir la llibertat de les famílies” provocarà la “creació de centres gueto, la desagregació dels barris i la segregació de l’alumnat en funció de la seua situació social d’origen”. A més, ha assenyalat que aquesta normativa crearà una situació de “desarrelament social” en els xiquets, que en lloc d’estudiar en el centre més pròxim a la seua casa hauran de desplaçar-se per tota la ciutat.

Per açò, els socialistes en l’Ajuntament de Gandia demanaran que es convoque el Consell Escolar de Gandia per a rebutjar aquesta nova normativa, per a reclamar a la Generalitat Valenciana que es respecten els criteris de proximitat al centre i perquè s’aconseguisca “una oferta real de centres públics en tots els barris” que realment “permeta a tota la població triar el col·legi més adequat per als seus fills”.