El PSPV demana convocar la Junta Local de Seguretat per analitzar l’increment d’atracaments d’extrema violència a Gandia

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha demanat hui la convocatòria urgent de la Junta Local de Seguretat de Gandia per tal de poder analitzar l’increment dels atracaments d’extrema violència a Gandia en les darreres setmanes i que estan provocant certa inquietud en la ciutadania.

Mascarell ha explicat que la gravetat dels successos ocorreguts a Gandia i la platja en les darreres setmanes “obliga a plantejar-nos sistemes per a reforçar i garantir la seguretat dels nostres ciutadans”, motiu pel qual considera que el procediment a seguir és la convocatòria d’aquest organisme “per establir quins són els camins a seguir davant aquesta realitat que hi ha hui en dia als carrers de Gandia i que ve facilitada per la situació de crisi i atur tan dura”.

El regidor socialista ha aprofitat la compareixença per a valorar el funcionament del departament de Seguretat Ciutadana de Gandia, i ha criticat que l’actual responsable, Javier Reig –de qui ha recordat que és el membre de la corporació que més cobra, més fins i tot que els regidors- “està actuant més com a advocat de Torró davant els problemes judicials que està tenint que com a màxim responsable de la seguretat en els nostres carrers”.

Una qüestió que per als socialistes comença a fallar des de l’arribada del famós tres en ratlla del PP, que ara governa a Gandia, a la Generalitat i a Espanya. Així, Mascarell ha valorat aquest tres en ratlla com un “fracàs que no ha beneficiat en absolut a Gandia”. Així, ha explicat que des de l’hegemonia de la dreta, Gandia ha perdut agents de la Policia Local amb les retallades de Torró, que ha provocat que hi haja un cotxe de policia menys pels carrers de Gandia. Mascarell ha assegurat que “hui hi ha menys policies al carrer i més policies als despatxos”, i ha recordat que al darrer plenari hi havia set policies locals a l’Ajuntament en comptes d’estar vigilant al carrer.

Però, segons ha dit Mascarell, també s’ha vist reduït el nombre d’agents de la Policia Nacional i, en estiu, no va arribar cap reforç tal i com venia produint-se fins ara, quan els socialistes governaven a Gandia i a Espanya “i la nostra era una de les ciutats més segures de tot el litoral mediterrani”. Per això, Mascarell demana la Junta de Seguretat, que a més, ha recordat que en les darreres reunions no s’ha comptat amb la presència de cap representant de la delegació del govern d’Espanya a València.

És per tot això que Vicent Mascarell ha demanat més atenció al govern, i ha llançat una advertència: “cal dedicar més recursos i més esforços a garantir la seguretat dels ciutadans de Gandia abans que en gastar comprant edificis cars per a nous retens o centrar tota l’acció de govern en enderrocar a l’oposició”.