El PSPV demana la dimissió a Javier Reig per mentir i facilitar el desmantellament de labici

El PSPV-PSOE de Gandia ha demanat hui públicament la dimissió del regidor no electe del govern del PP de la ciutat, Javier Reig, per haver mentit descaradament i de forma continuada i per haver estat el facilitador del progressiu desmantellament fins a la seua desaparició del servei públic de labici, que ahir confirmaven que deixava d’estar disponible per als gandians, eliminant un transport ecològic al qual estaven abonats prop de 6.000 ciutadans.

Des que la setmana passada es va començar amb els rumors de que labici anava a deixar de prestar el seu servei a Gandia, han estat dues les ocasions en les quals Reig ha mentit públicament. Primer, va negar que, tal i com havien denunciat els socialistes, Gandia haguera perdut una subvenció de 320.000 euros per a la tercera fase de l’ampliació de labici. Una ajuda que havia atorgat l’Agència Valenciana de l’Energia, que ja estava concedida i que la desídia de Reig, que no va fer els seus deures, va provocar que no arribara a les arques municipals.

Hui, el regidor dels socialistes en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha insistit en la veracitat d’aquesta informació i ha donat suport a les seues declaracions amb el document que es va publicar en el seu dia al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, “on es pot observar que l’ajuda està concedida i per a quin projecte està subjecta”.

Però les mentides de Reig no es van aturar ací, i ahir mateix va tornar a fer-ho quan va culpar a l’empresa que gestiona el servei públic de bicicletes de la paralització del servei. Per tal de demostrar que Reig menteix i que és el vertader culpable de l’actual desmantellament de labici, Mascarell ha fet públic un burofax que l’Ajuntament de Gandia va enviar el passat 8 de maig a l’empresa que aleshores era adjudicatària de labici, Cyma-Señalia. En aquest document, el propi Reig, en condició de vicepresident de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia, demanava a l’empresa la resolució del contracte a data de 30 de juny per a ser la mercantil pública la que tornara a gestionar el servei.

Per això, Mascarell ha preguntat “com ha estat funcionant labici durant aquests mesos si el govern de Gandia va resoldre el contracte amb l’anterior empresa?”. Per a Mascarell, aquest document demostra que l’empresa no és qui ha abandonat les seues obligacions, sinó que ha estat el propi govern del PP “qui ha permès que labici s’haja desmantellat fins a arribar a la seua suspensió”.

Per al regidor socialista, aquest burofax “demostra totes les mentides de Reig”, donat que també es parla del projecte de la tercera fase de l’ampliació de labici, el que anava a ser subvencionat amb 320.000 euros i que ara mai existirà. Mascarell ha declarat que “tot açò és conseqüència de la desídia d’un regidor no electe, el polític que més cobra en aquest Ajuntament, i que per desgràcia només està preocupat en exercir com a advocat de Torró i no en servir als ciutadans”, i ha lamentat que Torró estiga pagant a qui el defensa davant la justícia amb diners de tots.

Davant tota aquesta situació, Mascarell ha lamentat que el govern del PP haja soterrat un projecte “que li donava a Gandia un plus d’atractiu apostant decididament per un transport mediambientalment sostenible i saludable”. Mascarell, ha assegurat que “amb virtuts i defectes que podrien haver estat solucionats amb el temps i l’experiència, labici va rebre una gran acollida i Gandia era una de les ciutats espanyoles amb més usos de bicicletes públiques”.

Un panorama que ha canviat “perquè ha quedat demostrat que ni Torró ni Javier Reig creuen en la mobilitat sostenible ni en els mitjans de transport públic ni alternatius”. Per això, Mascarell ha demanat la celebració d’una comissió informativa per depurar responsabilitats i aclarir una eixida a aquest problema “creat única i exclusivament pel govern del PP”. Un fòrum on els socialistes han avançat que preguntaran per la situació en que queden els prop de 6.000 usuaris així com què va a passar amb les persones que fins ara treballaven a labici, que estimen que hi ha entre 8 i 12 gandians.

Document de la concessió de la subvenció per part de l’Agència Valenciana de l’Energia

Burofax on Javier Reig demana el cessament del contracte amb l’empresa de labici