El PSPV demostra que els xiringuitos de Gandia no podien tenir hamaques perquè el govern del PP de Torró no les havia demanat

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha demostrat hui amb documentació en mà que l’advertència de Demarcació de Costes per l’assumpte de les hamaques dels xiringuitos de la platja estava motivada per un fet tan simple com que el permís presentat pel govern del PP de Torró “no contemplava el fet de compatibilitzar els kiosks amb el servei d’hamaques”.

Tal i com demostra la documentació del projecte que va presentar el govern de Gandia al Ministeri de Medi Ambient, el permís sol·licitat i concedit no contempla aquest servei. Un fet que, pel contrari, no ha passat a altres municipis veïns als quals el PP va assenyalar directament, com és el cas de Xeraco, on el seu permís, tal i com es pot comprovar al BOPV, sí que inclou les hamaques.

Vicent Mascarell durant la roda de premsa
Vicent Mascarell durant la roda de premsa

Els socialistes han explicat que, de la mateixa manera que una cafeteria del centre de Gandia ha de demanar un permís específic per a la instal·lació d’una terrassa fora del seu local, els xiringuitos de la platja també han d’incloure una sol·licitud que concrete la possibilitat d’ubicar hamaques a la zona del voltant del kiosk.

A més, els socialistes han recordat que, a data de hui, una empresa privada s’encarrega de la gestió de cinc punts de lloguer d’hamaques a la platja de Gandia, per a la qual cosa va pagar més de 60.000 euros per tenir una exclusivitat respecte a aquest servei.

Mascarell ha recordat que “el projecte dels xiringuitos de Torró ha estat un desastre des del primer moment, i han sigut les incapacitats i les nefastes gestions del govern del PP les que han fet que tinguem uns xiringuitos que han arribat tard i mal”.

Per això, el regidor socialista ha desmentit qualsevol connivència o “contubernio” –com va qualificar el propi Torró- entre el PSPV i els funcionaris del Ministeri de Medi Ambient, i ha dit que “és lamentable que Torró, en comptes d’assumir la responsabilitat del que ha passat, haja volgut excusar la seua incapacitat apuntat directament als funcionaris de l’Estat”.

*Documentació complementària: https://dl.dropbox.com/u/85534066/documentaci%C3%B3%20xiringuitos%20tema%20hamaques.rar