El PSPV destapa que el xiringuito del varadero ja no és propietat municipal i el gestiona l’Autoritat Portuària

El portaveu del Grup Municipal Socialista i secretari general del PSPV a Gandia, José Manuel Orengo, ha destapat hui en roda de premsa que el xiringuito conegut com “Playa Varadero” ha deixat de ser propietat de l’Ajuntament de Gandia i la seua gestió recau ara sobre l’Autoritat Portuària.

Segons ha explicat Orengo, ha estat una nova mala gestió de Torró en matèria de xiringuitos la que ha fet que Gandia haja perdut la gestió d’un espai que es va construir fa un any i es va pagar amb diners de tots els gandians. I és que, tal i com ha dit, Torró va començar a construir el xiringuito sense el permís de l’Autoritat Portuària, que finalment va accedir a donar un permís temporal subjecte al cobrament d’unes taxes per ocupació.

Quan l’import d’aquestes taxes va arribar al consistori, com que la seua suma era quasi més cara que la construcció del propi xiringuito, el govern del PP va decidir pagar cedint la gestió de l’espai a l’administració autonòmica. Un fet que suposa que Gandia haja perdut els diners i no reba absolutament res d’una construcció pagada amb diners de tots.

Orengo ha declarat que aquesta situació s’ha donat “fonamentalment perquè no estem representats al consell d’administració de l’Autoritat Portuària com sí que passava abans”, i, en segon lloc, “perquè Torró no ha tingut la capacitat o el suficient pes com per a negociar de manera que Gandia no isquera perdent”.

El perill del Plan Confianza

A preguntes dels periodistes, el portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha valorat el perill que per a Gandia té començar a portar a terme la realització de projectes finançats amb el Plan Confianza del govern del PP en la Generalitat Valenciana amb les condicions en les que s’està fent per decisió del PP de Gandia. Unes paraules que arriben com a valoració a la posada en marxa de les obres del primer projecte, anunciades pel govern local.

Orengo ha assegurat que, més enllà de les valoracions sobre els projectes que ha decidit portar a terme el PP de Torró, el que preocupa al seu partit és “que l’economia de Gandia es pose en perill perquè en cas de no pagar la Generalitat, qui s’haja de responsabilitzar siga l’Ajuntament de Gandia”. I és que, tal i com han denunciat els socialistes en reiterades ocasions, el govern de Gandia va aprovar unes condicions en les quals, tal i com apunta l’informe de l’interventor, Gandia és qui s’encarrega de gestionar els projectes però també serà la responsable en cas d’impagaments.

Orengo es mostra preocupat i no per casualitat, donat que la Generalitat ja ha anunciat als ajuntaments que no va a pagar de moment els 600 milions d’euros de deute que acumula amb les entitats locals, entre els quals es troben projectes del Plan Confianza que ja s’han executat a altres municipis.