El PSPV lamenta que la UPI, una de les 15 millors obres arquitectòniques d’Espanya, s’utilitze per a un fi per al que no es va construir

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha lamentat hui que l’edifici construït per a albergar la Universitat Popular Infantil (UPI), un dels quinze millors projectes arquitectònics de l’última dècada a Espanya, “s’estiga utilitzant en l’actualitat per a un fi per al qual no va ser concebut, amb els problemes que açò comporta”.

La regidora socialista Liduvina Gil ha explicat que l’edifici de la UPI, una obra de l’estudi d’arquitectura Parets Pedrosa, ha sigut seleccionat per a formar part de l’exposició “Spain mon amour”, que acull el Museu ICO (depenent de l’Institut de Crèdit Oficial) i que mostra “les quinze millors obres arquitectòniques del país dels últims deu anys”.

Gil ha recordat que l’anterior govern socialista va projectar l’edifici de la UPI amb la finalitat de programar activitats didàctiques i culturals per a xiquets d’entre 4 i 12 anys. D’aquesta manera, pretenien engegar “programes de sensibilització artística perquè els xiquets pogueren desenvolupar la seua creativitat i divertir-se al mateix temps”. A més, tenia com a objectiu la conciliació de la vida familiar i laboral.

No obstant açò, dos mesos després que el PP entrara en el Govern de Gandia, Torró “va decidir suprimir el projecte de la Universitat Popular Infantil, seguint amb la seua fixació per acabar amb tots els projectes duts a terme per l’anterior executiu socialista”.

Més tard, el Govern del PP va decidir destinar l’edifici de la UPI a albergar l’Escola de Música Mestre Baldoví, que forma als futurs integrants de la Unió Artístic Musical Sant Francesc de Borja. Però, com ha explicat Gil, aquest edifici “no es va projectar per a albergar activitats relacionades amb la música”, i no està correctament insonoritzat, la qual cosa està “causant problemes als músics que assagen i reben formació”.

Per als socialistes, aquests problemes demostren una vegada més “la inoperància i ineficàcia del Govern del PP de Torró”, que en lloc d’oferir a l’Escola de Música i a la resta d’entitats musicals de Gandia “un lloc adequat per a desenvolupar la seua activitat com la Casa de la Música que l’anterior govern havia projectat”, un edifici dissenyat per la prestigiosa arquitecta italiana Benedetta Tagliabue que Torró també va decidir suprimir i en el qual les entitats musicals hagueren tingut unes instal·lacions concordes amb les seues activitats.

En aquest sentit, la regidora ha aclarit que els socialistes consideren millor que l’edifici de la UPI no estiga tancat i aculla a l’Escola de Música Mestre Baldoví, si bé pensen que les entitats musicals “haurien de tenir un lloc propi, correctament insonoritzat i, en definitiva, pensat per a elles”, mentre que la UPI “hauria d’utilitzar-se per a la fi per al qual va ser concebuda”.

Finalment, Gil ha lamentat “que el Govern del PP no s’haja pronunciat sobre els reconeixements que ha rebut l’edifici de la UPI”, que a més de formar part de l’exposició “Spain mon Amour”, va rebre l’any passat la medalla d’or del premi Internacional d’Arquitectura Sostenible Fassa Bortolo i també la distinció d’honor dels premis de Ceràmica i Interiorisme de l’Associació Espanyola de Taulells i Paviments Ceràmics.