El PSPV presentarà al proper plenari la proposta del partit per a acabar amb el drama dels desnonaments

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha anunciat hui que el seu grup municipal presentarà al proper plenari una declaració institucional per donar suport a la proposta del PSOE a nivell nacional per a la creació d’una Llei de Mesures contra el Desnonament, el Sobreendeutament i la Insolvència. Una proposta que pretén acabar amb el drama social dels desnonaments, que afecta a centenars de milers de famílies.

Gil ha resumit a grans trets les característiques de la llei que els socialistes han presentat al Parlament. Així, segons ha detallat, la proposta demana establir noves condicions per a que els deutors puguen fer front al pagament de la hipoteca i no perden les seues cases. Entre aquestes mesures es troben poder pagar en més temps el deute i poder usar la seua vivenda en cas de dació en pagament mitjançant un arrendament social amb una quantitat màxima anual del 2% del deute total pendent amb el banc.

Segons ha continuat explicant Gil, tots els bancs que tinguen participació del FROB i hagen demanat ajuda pública, estarien obligats a negociar amb el deutor aquestes noves condicions, sempre buscant que la família en qüestió no perda la seua vivenda. Altres aspectes que contempla la llei són, per exemple, que no es puga desnonar a les famílies que dediquen més del 50% dels seus ingressos al pagament dels seus deutes.

Liduvina Gil ha explicat que “ara és moment de que els polítics treballem junts i fort per tal d’evitar drames socials que afecten a centenars de milers de famílies, que passen a viure en condicions d’extrema pobresa”. Per això, ha dit que els socialistes de Gandia donaran suport a aquesta proposta nacional “perquè es tracta d’un problema que també està afectant a Gandia i a la comarca de la Safor”.

La regidora socialista ha assegurat que la proposta podria beneficiar, de manera immediata, a unes 250.000 famílies que poden perdre les seues cases en els propers mesos si no s’arbitra una solució possible a aquest drama. A més, Gil ha explicat que la llei també dóna noves possibilitats per a acollir-se a la dació en pagament. Així, si la proposta de Rajoy permet acollir-se a famílies sense cap ingrés, “els socialistes demanem que també puguen acollir-se famílies amb ingressos de fins a dues vegades i mitja l’IPREM” (que són 18.600 euros).

Gil ha conclòs explicant que els socialistes valencians estan donant suport a aquesta proposta “conscients de que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més està patint a Espanya el problema dels desnonaments”. Així, ha explicat que al primer trimestre de 2012 es van executar 8.222 desnonaments, als quals cal sumar els 8.613 del segon trimestre de l’any, situant a la província de València com la que més pateix el problema, amb 4.345 desnonaments.

Còpia de la declaració institucional presentada