El PSPV-PSOE acudirà a la fiscalia si Torró no explica perquè la Citroën no ha cedit l’edifici quan ja ha cobrat un milió d’euros

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui, per enèsima vegada en aquesta legislatura, les irregularitats que envolten l’operació de compravenda disfressada d’expropiació de l’edifici de la Citroën, que a data de hui, i malgrat haver rebut ja un milió d’euros dels diners de tots els gandians, continua exercint amb total normalitat la seua activitat comercial.

Però en aquesta ocasió, els socialistes han sigut taxatius i han advertit al govern de Torró que si no s’explica la situació i per què s’ha pagat un milió d’euros a canvi de res, posaran tota la documentació en mans de la Fiscalia per tal que esclarisca si hi ha irregularitats en el procediment, tal i com des del Grup Municipal Socialista es ve denunciant des del mes de setembre, quan es va donar a conèixer la intenció de comprar l’edifici.

La Citroën en funcionament el dia 12 de juny de 2012
La Citroën en funcionament el dia 12 de juny de 2012

Per tot això, Mascarell ha denunciat que sospiten que Torró ha realitzat una operació “amb clara voluntat de beneficiar a un empresari”, un fet que consideren “molt greu” per suposar “una injecció de diners públics, en plena crisi i a una empresa privada d’un sector molt afectat per la mateixa”.

Mascarell ha dit que, a hores d’ara, l’empresari “té un milió d’euros de les arques públiques en metàl·lic i Gandia i els seus ciutadans no han rebut res a canvi”, un missatge que contradiu el que constantment llança el portaveu de la mentida, Víctor Soler, que assegura que “els diners públics són sagrats”.

El regidor del GMS, Vicent Mascarell, ha explicat una cronologia del cas que demostra que “Torró amaga alguna cosa darrere d’aquesta operació”. Així, el primer pas que Torró va realitzar va ser una declaració d’intencions de compra de l’edifici. Un document que, segons ha explicat Mascarell, “no és habitual en l’administració pública i que suposava una primera irregularitat”, donat que si el consistori vol adquirir un edifici, ha de fer-ho públicament i amb concurs i concurrència.

Aquesta primera irregularitat es va amagar acte seguit en un conveni d’expropiació que els socialistes van al·legar des del primer moment, denunciant que s’estava modificant el PGOU “per a donar legalitat a un acord que havia adquirit Torró amb el propietari de l’edifici abans de les eleccions”.

Des d’aquell moment, el GMS ha sol·licitat informació diversa al respecte en peticions presentades per registre d’entrada i que no han rebut resposta alguna per part del govern, que ni tan se val ha donat accés al conveni d’expropiació ni ha explicat el cost total de l’operació.

Per tot això, tal i com ha recordat Mascarell, el passat 12 d’abril els socialistes van demanar al govern que, davant el fet que la Citroën continuava realitzant la seua activitat comercial després de cobrar els diners, es paralitzara l’expropiació i es demanara a l’empresa privada la devolució dels diners.

La realitat és que, a data de hui, ni s’ha rebut cap resposta, ni s’ha paralitzat l’expropiació, ni s’han recuperat els diners i l’empresa, tal i com han demostrat els socialistes amb imatges, continua funcionant amb normalitat. Una situació que crea dubtes al GMS, que pregunta en veu de Mascarell “què intenta ocultar Torró? Per què no subministra la informació que se li demana?”.