El PSPV-PSOE considera que l’Urbanet serà més car i l’usarà menys gent

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha valorat hui la presentació del nou mitjà de transport públic del PP, l’Urbanet, del qui ja ha anticipat que “serà més car, menys pràctic i l’usarà menys gent que l’anterior, a més de perdre el seu caire social perquè jubilats i estudiants hauran de pagar ara per un servei que abans era de bades per a ells”.

Mascarell ha lamentat que la proposta que hui ha presentat el govern de Gandia s’ha materialitzat “d’esquenes a la ciutadania, sense donar cap informació a l’oposició i, el que és més greu, sense comptar amb cap criteri professional”. Per això, els socialistes consideren que l’Urbanet és la demostració de que el PP “prioritza els seus acords partidistes abans que les necessitats reals dels ciutadans”, a més de demostrar també que “sí que tenen diners per a allò que volen i els interessa”.

A més de tot això, Mascarell ha recordat que, quan l’Urbà es va posar en marxa “es va realitzar una potent campanya informativa” per tal de donar a conèixer els itineraris, les parades, el número d’autobusos… Una informació que ara “es desconeix per complet, perquè no s’ha donat cap tipus d’informació als ciutadans, cap campanya, cap reunió amb col·lectius ni societat civil”, demostrant que tot s’ha fet d’esquenes a la ciutadania.

De moment, Mascarell ja ha explicat que l’Urbanet serà més car perquè pujarà menys gent al ser més menuts, perquè hi ha menys autobusos, perquè els itineraris no s’han donat a conèixer i perquè el temps d’espera supera els 20 minuts. A més, qui va ser regidor de Trànsit i Mobilitat ha desmentit que l’Urbà s’utilitzara poc i ha instat a que el govern o l’empresa donen dades oficials d’ús del mitjà de transport per tal de demostrar que “malgrat que el PP ha anat deteriorant el servei públic per a acabar privatitzant-lo, són milions els viatgers que ha tingut l’Urbà durant la seua existència”.

Respecte al que s’ha pogut conèixer hui dels nous itineraris de l’Urbanet, Mascarell ha lamentat que la nova proposta “acosta als ciutadans als centres comercials però els allunya d’altres punts d’interès, perquè no s’han tingut en compte ni els centres de salut, ni l’Hospital ni els centres socials de la ciutat”.