El PSPV-PSOE culpa a Torró de l’estat d’abandonament de l’Hospital comarcal

El portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha criticat hui les informacions aparegudes als mitjans de comunicació i que asseguren que, contràriament al que deien des del govern del PP a Gandia fa uns mesos, l’Hospital Comarcal es vendrà a una empresa externa i la seua gestió serà privada. Una “mala notícia” de la que Orengo culpa directament a Torró, “que és responsable del seu abandonament i de la privatització per haver mirat cap a un altre costat quan hauria d’haver treballat per Gandia”.

Orengo ha explicat que “si Torró i els seus regidors ens hagueren fet cas quan els vam advertir que l’Hospital s’anava a paralitzar, vendre i privatitzar, tal volta hui estaríem prop d’inaugurar el centre”. Contràriament a això, el que van fer els membres del PP va ser insultar i menysprear les paraules i propostes que els van arribar des de l’oposició.

De fet, el passat mes de febrer, el Bloc Compromís va presentar al plenari municipal una moció per tal que Gandia es mostrara contrària i rebutjara qualsevol intent per part de la Generalitat de privatitzar l’Hospital. Una moció que es va aprovar per unanimitat, amb el vot favorable fins i tot de Torró, que ara diu que aboga per la privatització de la gestió del centre. Això demostra que l’alcalde de Gandia, lluny d’haver treballat pels interessos dels gandians, ha estat torbat en els seus negocis i s’ha deixat dur per la voluntat del seu partit.

De la privatització, el portaveu socialista ha lamentat que estant l’Hospital executat i pagat en un 80%, la Generalitat “pretenga vendre tot el que hi ha a una empresa privada per a pagar altres centres sanitaris”, un fet que Orengo considera una “desinversió”. Per això, els socialistes demanen que el que resta per a acabar les obres (uns 12 milions d’euros), es pague per part de la Generalitat i es garantitze una gestió pública i de qualitat “perquè tant el terreny com el que ja hi ha construït són propietat de tots i s’ha pagat amb diners públics, no deu ser venut a una empresa privada”. Per això, Orengo apunta a que “si Torró va a reunir-se amb Rosado per a negociar la privatització de l’Hospital, el millor és que es queda a casa”.

Els socialistes han criticat i lamentat totes les mentides, insults i silencis que, des del govern, els han dedicat quan s’han realitzat advertències del que, finalment, ara passarà. De fet, des del Grup Municipal Socialista recorden declaracions com les realitzades el passat mes d’abril, quan Torró va garantir que l’Hospital obriria en la tardor de 2012, o quan Víctor Soler va acusar a l’oposició d’irresponsable quan es va avançar que la Generalitat pretenia vendre l’Hospital, tal i com ha fet ara (notícia apareguda en maig de 2012).

Hemeroteca: això és el que deia abans el PP: Tots els partits de Gandia rebutgen privatitzar l’hospital de gandia (Levante-EMV)

Privatització hospital gandia crítica PSOE (Las Provincias)