Els socialistes en l’Ajuntament de Gandia han volgut sumar-se i mostrar tot el seu suport a la setmana de la lluita per l’educació pública, una sèrie d’actes organitzats pels sindicats de professors amb els quals els docents, els alumnes i les seues famílies volen protestar “per les retallades en l’educació pública i pels efectes que tindrà la pròxima reforma educativa de Wert”.
Diversos centres de primària i secundària de Gandia estan realitzant tancaments per a protestar pel que consideren “un desmantellament de l’educació pública” i per a mostrar el seu rebuig “a l’escenari actual de l’ensenyament públic a Espanya i concretament a la Comunitat Valenciana”.
En aquest sentit, la regidora socialista Liduvina Gil ha explicat que en aquests moments “són necessàries més que mai aquest tipus de protestes conjuntes” entre estudiants, pares i mares, professors i partits polítics, a causa de “la greu situació actual de retallades i desmantellament que està patint l’educació com a servei públic”.
Gil ha assenyalat que l’educació pública està patint “les retallades en les plantilles del professorat, l’augment del ràtio de nombre d’alumnes per aula, la supressió de grups en tots els nivells i l’eliminació de beques i ajudes”, la qual cosa provoca “una situació insostenible” per als alumnes i els professors.
Aquesta situació també es deu, segons ha enumerat Gil, a “la reducció de beques per a llibres, els impagaments de les beques del curs anterior i de les ajudes al transport, el problema dels barracons, l’acomiadament de professors interins, la contractació de becaris mileuristes, la supressió de grups de compensatòria, acolliment i diversificació, la falta de recursos per al manteniment dels centres, el desprestigie al professorat i l’atac a les línies en valencià”.
Els socialistes també han mostrat el seu suport a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l’Educació Pública que es realitzarà el pròxim 9 de febrer a València “en defensa d’una educació pública i de qualitat” i en contra de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, més coneguda com a “Llei Wert”.
Segons el parer del PSPV-PSOE, ni Espanya ni la Comunitat Valenciana necessiten noves lleis educatives, sinó que necessiten “és diàleg i consens de tots els sectors de la comunitat educativa per a invertir més i millor en educació”.