El PSPV-PSOE de Gandia reclama un Pla Estratègic per a corregir les desigualtats de gènere en la ciutat

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha demanat hui al Govern del PP que elabore, amb l’ajuda de les entitats socials, tècnics i la resta de forces polítiques, un Pla Estratègic d’Actuació Municipal que tinga com a finalitat “corregir les desigualtats de gènere en la ciutat de Gandia i garantir els drets de les dones”.

La regidora socialista Teresa Prats ha explicat que aquesta setmana es va presentar en la comissió municipal de Benestar Social la memòria d’activitats destinades a les dones de Gandia de l’any 2012 i la programació elaborada pel departament de Dona i Igualtat per al 8 de març, el Dia Internacional de la Dona

En aquest sentit, l’edil ha valorat totes les aquestes activitats que es realitzen a proposta de les associacions i grups de dones de la ciutat. No obstant açò, Prats ha explicat que els socialistes han trobat a faltar aquest Pla Estratègic que ara reclamen i que podria servir de “full de ruta de les polítiques d’igualtat de gènere en la ciutat”.

A més, i després que ahir es donaren a conèixer les dramàtiques dades de l’atur a Gandia, que en el mes de gener va superar les 9.500 persones aturades, la socialista ha demanat que es cree “una partida pressupostària destinada a promocionar la creació d’empreses per part de les dones emprenedores de la ciutat”.

Prats ha explicat que els socialistes van aplaudir en el seu moment el curs destinat a dones emprenedores que l’Ajuntament de Gandia va engegar en la ciutat, però ha assenyalat que “si no es crea una partida pressupostària perquè aquestes dones emprenedores puguen engegar les seues empreses, al final tot es queda en política d’aparador”.

Per tot açò, el grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha demanat al Govern del PP que convoque al Consell de la Dóna de la ciutat i que es cree una comissió específica per a treballar en aquesta línia en la qual els socialistes s’han oferit a col·laborar.