El PSPV-PSOE de Gandia reconeix en un emotiu acte els seus militants que han superat el llindar dels 75 anys

Els Socialistes de Gandia han dut a terme este diumenge un emotiu i entranyable acte denominat ‘Tota una vida socialista’ com a reconeixement merescut als seus militants que ja han superat el llindar dels 75 anys d’edat, omplint de gom a gom el saló d’actes de la Casa de la Marquesa.

Les persones reconegudes en este acte han estat Marisa Aracil, Vicent Arnau, Mariles Azcón, Matías Barchín, Juan José Blanco, Isabel Burgos, Ximo Canet, Cirilo Escrivá, Adela Feliu, Antonia Fornés, Juan Fuster, Salvador Fuster, Cayetano Julián, Lolita Llorens, Nicolás Marcos, Carmen Mas, Daniel Morant, Jeremías Morant, Juana Oltra, Manolo Ortega, Mª Lola Pastor, Rosario Romero, Ana Mª Salcedo, Màxim Vidal, Remedios Victoria i Rafa Vizuete.

 

Cadascun d’ells ha rebut un detall amb els símbols identitaris socialistes del puny i la rosa, així com un diploma acreditatiu amb un carnet al·legòric. També rebran el seu merescut homenatge, en la seua pròpia casa, aquells militants de més de 75 anys que no han pogut assistir a este acte per diversos motius.

L’alcalde de Gandia i secretari general del PSPV-PSOE de la ciutat, José Manuel Prieto, ha estat l’encarregat de lliurar els reconeixements als afiliats homenatjats als qui ha mostrat “molt de reconeixement i molt d’orgull, ja que elles i ells són una projecció del millor del que som, i representen la societat que hem estat capaços de construir”.

Prieto ha remarcat que “som, perquè vam ser. I, açò, no ho podem oblidar mai. El futur es construïx si som conscients del que som. Però, especialment, si som conscients d’on venim i d’aquelles persones que van fer possible que hui nosaltres seguim el seu camí. Eixe és el millor exercici de perspectiva: saber que l’única nostàlgia és la de futur. Però, el futur no es construïx si no hi ha memòria”.

Durant la seua intervenció, Prieto s’ha mostrat molt orgullós del llegat socialista a Gandia: “Els socialistes hem fet moltes coses bones per la nostra ciutat. Però, el millor està per vindre i per escriure. I ho escriurem per les persones que van ser i per les persones que seran. Eixe és el principi de la política, però també de la vida”.

El secretari general dels Socialistes de Gandia també ha volgut tindre un especial record per a “tots aquells que van quedar pel camí, i que hui no han pogut veure complit l’anhel que el nostre partit els reconeguera ací la seua tasca”.

En l’acte també ha intervingut l’exalcaldessa socialista de Gandia Pepa Frau, qui ha destacat que “sense afiliats com els que hui hem homenatjat, ni este partit, ni esta ciutat, ni jo, seríem el que som. El nostre partit, sense la seua militància, no és res. Sense agrupacions fortes, el nostre partit no funciona. I, ací, he de dir amb orgull que la nostra agrupació està forta”.

Pepa Frau ha confessat que coincidix amb l’exalcalde José Manuel Orengo en el fet que com a alcaldes socialistes allò que més satisfacció els ha donat “és que hem sigut tots capaços de tindre persones que han sabut agafar el testimoni i afrontar el gran repte de governar esta ciutat, com José Manuel Prieto o Diana Morant. Eixe canvi generacional i eixa possibilitat de continuar el treball que es va iniciar fa tants anys pels socialistes a Gandia, és la nostra satisfacció més gran. Amb estos joves i els seus valors, el nostre partit perdurarà i esta ciutat serà cada vegada millor”.

Per últim, Frau ha indicat que “allò que més m’agradaria que recordaren tots de mi és que he sigut una dona socialista, i que tota la meua vida l’he dedicada al socialisme. Perquè els valors del socialisme són els que ens igualen com a persones”.