El PSPV-PSOE demana al govern que reduisca la partida d’alcaldia per a mantenir els 250.000 euros de les beques de menjador

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha criticat hui la decisió del govern de Gandia de retallar l’aportació per a beques de menjador assegurant que no es tracta d’una competència municipal. Gil ha qualificat l’acció de “poc respectuosa amb els ciutadans de Gandia i en la mateixa línia del govern de Rajoy: desmantellant l’estat de benestar” i ha demanat que, com a mínim, es mantinguen els 250.000 euros de l’any passat.

Liduvina Gil
Liduvina Gil

Però la regidora socialista ha anat més enllà i ha assenyalat al govern de quina partida es podria retallar per a garantir el 100% de les beques de menjador. Gil ha fet referència a la partida d’alcaldia, que en els pressupostos de 2012 es va incrementar en un 630%, passant dels 55.000 euros de 2011 als 402.000 euros d’enguany. Gil ha assenyalat que “tot i que és cert que la crisi exigeix esforços, no pot ser que sempre li’ls demanen als mateixos, als qui més ajuda necessiten”, per això ha demanat “més austeritat al gabinet d’alcaldia per a garantir el dinar dels escolars de Gandia”.

Gil ha assegurat, respecte a si les beques de menjador són o no una competència de l’Ajuntament de Gandia, que “el deure moral del govern del PP i de Torró, i per tant les seues obligacions, són les necessitats dels ciutadans i l’atenció dels seus problemes, i sens dubte, les beques de menjador ho són”.

La regidora socialista ha conclòs lamentant el que considera una burla: que el govern parle de que no és una competència seua atendre les beques de menjador “mentre sembla que sí que ho són qüestions com afavorir l’arribada de Gandia Shore, comprar un centre comercial per a convertir-lo en una bolera, construir chill outs i sales de festes o portar bous i concerts a la nostra ciutat mentre augmenta l’atur, la crisi i les persones que necessiten atenció per a garantir primeres necessitats”.