El PSPV-PSOE demana al govern que retire el patrocini a una festa que utilitza una imatge sexista de la dona i promociona el turisme d’alcohol i sexe

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha denunciat hui que l’Ajuntament ha prestat la seua col•laboració en una festa que, segons ha assegurat la regidora Diana Morant, “tira per terra el model de ciutat i de turisme que s’ha defensat a Gandia durant molts anys” i per la qual cosa han demanat al govern que retire la col•laboració, demane la retirada dels cartells i demane disculpes públicament.

En concret es tracta de la festa “Gandia Sound Parade”, que se celebrarà a la platja de Gandia el proper dissabte 6 d’agost. Una festa en el cartell de la qual es poden veure a una dona pràcticament nua amb un consolador a la mà, una pistola, el símbol dels diners i vocabulari insultant en anglès, amb paraules com “fuck” , “we love this fucking place” i alguns gestos obscens.

Morant ha explicat que aquest cartell compta amb una nomborsa difusió per Internet a través de les xarxes socials i ha lamentat que es tracta d’una cartelleria “de molt mal gust i en la qual apareix com a col•laborador l’Ajuntament de Gandia”.

La regidora socialista ha explicat que aquest tipus d’iniciativa correspon més al sector privat, tot i que també es criticaria el mal gust del cartell i l’esperit del públic al que es pretén arribar, però el que no es pot tolerar és que “el govern de Gandia col•labore ni amb aquesta festa ni amb el cartell que l’anuncia”.

I és que, segons ha explicat Morant, aquest tipus de festa promociona el turisme d’alcohol i sexe, un turisme que “no és el que volem ni nosaltres ni la ciutat de Gandia”. A més, i respecte a aquesta qüestió, Morant ha apuntat a la “incongruència del govern del PP”, que és capaç de fer una missa d’acció de gràcies per guanyar les eleccions i promoure una festa sexual amb un cartell que denigra a la dona.

Per la seua part, la regidora Liduvina Gil ha criticat el contingut del cartell, del qual ha dit que “ofereix un estereotip de dona associat a l’objecte sexual i amb una imatge molt devaluada”. Gil ha dit que Gandia pot ser un “nice place” però mai pot ser un “fucking place” tal i com resa el cartell que anuncia la festa.

Gil ha demanat “més respecte cap a les dones” i ha explicat que “gestos com aquest ajuden a tirar per terra els avenços que s’han aconseguit en la igualtat i la imatge de les dones i que no han estat gratuïts”.

Valoració a la resposta del PP

Instants després de la compareixença de les regidores del Grup Municipal Socialista, el portaveu del Govern, Víctor Soler, ha contestat, com és costum en ell, amb mentides que tractaven de desmuntar l’argumentari de les socialistes.

Al respecte, Diana Morant no ha dubtat en titllar al nou “vocero” del PP de “maleducat i mentider compulsiu”. I és que Morant ha explicat que l’Ajuntament sí que tenia constància d’aquesta festa, donat que per a un event de tal magnitud es necessiten uns permisos que, pel que es veu, es van donar.

A més, Morant ha assegurat que “no som nosaltres qui diem que l’Ajuntament és col•laborador en aquest event, ho diu el propi cartell, que forma part del perfil de Facebook que anuncia l’event i al qual pertanyen els concejals del PP Víctor Soler, Pepe Just o el propi Alcalde, Arturo Torró”.

Gil també s’ha referit a Soler per a dir-li que “seré longeva però no mentidera com ell”, i ha desmentit que el PSPV-PSOE organitzara cap festa amb striptease.

Cal destacar que Soler ha parlat de “fer el ridícul” respecte a la compareixença realitzada per Diana Morant i Liduvina Gil. Tal volta oblida Soler que fer el ridícul és enviar un comunicat dient que el govern del PP defensa el valencià i fer-ho utilitzant la nostra llengua amb una gran quantitat de faltes d’ortografia.