El PSPV-PSOE demana al govern valencià una vertadera protecció de les muntanyes modificant la llei actual que permet requalificar sòls cremats abans de 30 anys

El portaveu d’Infraestructures i Medi ambient del grup socialista en Els Corts, Francesc Signes, ha instat al PP al fet que “si de debò vol ajudar a conservar les muntanyes de la nostra Comunitat no permeta que els sòls afectats per incendis puguen requalificar-se abans dels 30 anys”. Així, a instàncies del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de Gandia, el grup parlamentari socialista ha presentat una Proposició de Llei en Els Corts, per evitar que els sòls incendiats no puguen requalificar-se fins a 30 anys després que hagen sofert un incendi, tal com figurava, en la Llei Forestal Valenciana que “el PPCV va eliminar l’1 de gener de 2012”, ha denunciat.

En aquest sentit, Signes ha recordat que va ser en la Llei d’Acompanyament als pressupostos de 2012 quan el PPCV va eliminar de la Llei Forestal Valenciana l’obligatorietat que quan hi haja un incendi “no es puga requalificar el sòl de no urbanitzable a urbanitzable en els següents 30 anys de l’incendi per evitar així la possibilitat que es cometen incendis amb la intencionalitat futura d’urbanitzar les zones afectades”, ha apuntat.

Una situació que, segons ha criticat Signes, “lluny d’evitar, sembla que el ministre d’Agricultura, Arias Cañete, vol copiar i introduir en la Llei de Monts estatal eliminant el seu article 50 en el qual també s’estableix la prohibició de requalificar les muntanyes afectades per incendis abans de 30 anys”. Alguna cosa “inacceptable, -segons ha declarat Signes-, si el que de debò es vol és protegir les muntanyes”.

Incendi La Safor-La Valldigna
El portaveu d’Infraestructures i Medi ambient del grup socialista en Les Corts, Francesc Signes, ha destacat que des del PSPV-PSOE s’està realitzant una important labor de seguiment de les tasques d’extinció de l’incendi declarat en la vesprada d’ahir diumenge en la localitat de Barx i que afecta a la zona de La Safor i La Valldigna. En aquest sentit, el diputat socialista ha volgut mostrar el seu suport a tots els equips d’extinció que en aquests moments estan treballant a la zona perquè l’incendi puga quedar controlat al més aviat possible.

Finalment el diputat socialista ha recordat que és de “màxima importància” que en aquests propers dies s’extreme la precaució a l’hora de fer foc en el camp pel que ha recomanat “prudència ja que ens juguem el preservar un patrimoni de valor incalculable”.