El PSPV-PSOE demana la suspensió de Torró com a administrador de l’Ajuntament de Gandia

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia demanarà al Ple municipal “la suspensió d’Arturo Torró com a administrador de l’Ajuntament de Gandia”, a causa de “l’estranyíssima situació en la qual es troba el consistori”, amb un alcalde que s’ha declarat incapaç de gestionar el seu patrimoni empresarial i personal.

El portaveu dels socialistes, José Manuel Orengo, presentarà una moció al Ple municipal demanant la suspensió de Torró després que dilluns passat 11 de febrer el Butlletí Oficial de l’Estat “publicara la declaració de Torró, com a persona natural, i de les seues empreses en concurs voluntari de creditors”. D’aquesta manera, es nomena a un administrador que gestione el seu patrimoni a causa de la situació econòmica de Torró, que no pot fer front a les seues obligacions empresarials i personals.

Per açò, “i davant el dubte que una persona que s’ha declarat incapaç de gestionar el seu patrimoni i els seus béns puga gestionar el patrimoni i els béns dels ciutadans de Gandia”, Orengo ha demanat que se li suspenga de la feina de casa d’administrador “i es designe a un nou administrador, una persona amb un perfil tècnic que quede fóra de tota sospita”.

El nomenament d’un nou administrador és “encara més necessari” si es té en compte que Arturo Torró “té un deute amb l’Ajuntament de Gandia de 270.333,10 euros” pels costos judicials d’un plet que va perdre davant el consistori, segons ha desvetlat el socialista. Orengo ha explicat que l’Ajuntament ha de personar-se davant el jutjat en el concurs de creditors de Torró per a garantir el pagament d’aqueixos més de 270.000 euros, “ja que en cas de no personar-se l’Ajuntament podria cometre un delicte de prevaricació”.

Per açò, la figura d’un administrador que no siga Torró “és fonamental”, ja que es tracta de “una situació inèdita en la qual l’alcalde de Gandia, com a representant màxim de l’Ajuntament, hauria d’exigir-se a si mateix el pagament d’un deute”. Com ha aclarit Orengo “l’alcalde de Gandia no té pressa a l’hora de demanar a Arturo Torró que pague els seus deutes, perquè són la mateixa persona”.

A més, Orengo ha explicat que existeixen sospites que Torró també puga tenir deutes amb altres ajuntaments valencians, com el de Xàtiva o el d’Alzira, o amb altres administracions públiques, de manera que també ha demanat “que s’informe a aqueixos consistoris, als serveis recaptatoris de la Diputació de València i a la resta d’administracions públiques de l’actual situació de Torró”, en concurs de creditors, perquè també puguen reclamar els seus deutes en el cas que les tingueren.

Finalment, els socialistes han exigit a Torró “que assumisca responsabilitats” i li ha recriminat que el fet de declarar-se com a persona natural en concurs voluntari de creditors “no pot ser solament un tema personal, perquè en aquest cas afecta a la recaptació de l’Ajuntament de Gandia”.