El PSPV-PSOE demana que el servei de neteja de caques de gos es sufrague amb les sancions de qui no compleix l’actual normativa

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Jesús Garcia, ha valorat hui l’anunci d’un nou impost per als propietaris de gossos de Gandia que, segons el govern, servirà per a pagar un servei de recollida d’excrements pels carrers de la ciutat. Per als socialistes, tal i com ha explicat Garcia, no és la més justa, per la qual cosa demanen que aquest nou servei es sufrague amb les sancions d’aquells qui no compleixen l’actual normativa.

Segons ha explicat Garcia, la mesura que aplicarà el govern del PP de Torró no és justa “perquè es grava a tots els propietaris de gossos de la ciutat, als qui actualment compleixen la normativa i als qui no, provocant que finalment paguen justos per pecadors”.

Per això, el més lògic, ha explicat Garcia, seria incrementar els esforços en una campanya de sancions que ajude a conscienciar als propietaris que, hui en dia, encara no recullen les caques dels seus animals. Així, amb els diners, sufragar el servei de neteja, que aniria disminuint a mesura que la societat prenguera consciencia.

I és que els socialistes consideren que la proposta del govern del PP suposarà aspectes negatius com el fet que els propietaris deixen de recollir els excrements dels seus animals “perquè ja estaran pagant per a que una brigada faça aquesta feina”. A més, també pot provocar que, a partir d’ara, els veïns es pensen més si censar als seus gossos o no fer-ho per a evitar aquest impost.

Per tot això, els socialistes veuen en aquesta mesura una nova demostració de l’afany recaptatori del govern del PP de Torró, que a este pas podria acabar per cobrar-nos impostos per fer ús de les voreres de la ciutat.