El PSPV-PSOE denuncia el tractament que van rebre els pares a la reunió de les escoletes i exigeixen una disculpa pública de la regidora d’Educació

La regidora del PSPV-PSOE de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha valorat hui la reunió que el departament d’Educació i l’empresa GEIM, adjudicatària de les escoletes de Gandia, van tenir el passat dimecres amb els pares i mares dels alumnes dels centres d’educació infantil de Gandia. I ho ha fet per denunciar el tractament que els pares van rebre per part del govern local i de la pròpia empresa, que per a Gil “no van estar a l’alçada que mereixen unes persones que estaven allí preocupades pel futur dels seus fills”.

Gil ha assegurat que, tal i com han denunciat molts pares, l’espai escollit no estava preparat per a acollir a tanta gent, i ha apuntat a altres espais com el Teatre Serrano o el Museu Faller i, fins i tot, altres mètodes, com haver reunit per grups d’edat als pares, evitant així una aglomeració de gent com la que va haver, que va provocar “que dones embarassades estigueren de peu i altres persones, assegudes a terra”.

Per tot això, Gil ha exigit a la responsable d’Educació “una disculpa pública”, perquè, tal i com ha dit, “no es tracta d’una qüestió de dretes o d’esquerres, sinó del respecte als pares i mares que a data de hui, tenen molts dubtes d’un curs escolar que comença la setmana pròxima i van anar a la reunió preocupats pel futur dels seus fills”, lamentant que a canvi reberen “acusacions públiques de la regidora dient-los que estaven polititzant la qüestió”.

Gil ha anat més enllà i ha assegurat que, en cas de no demanar disculpes públicament, Cháfer “hauria de plantejar-se abandonar el departament d’Educació per la seua incapacitat a l’hora de gestionar la única qüestió en la que té competències en el departament: les escoletes”. De fet, Gil ha assegurat que la regidora del PP “es va veure desbordada i fins i tot, i malgrat cobrar més de 40.000 euros a l’any per gestionar aquest departament, no sabia ni tan se val on està situada l’escoleta del Centre Històric”.

Ja entrant en matèria, Gil ha insistit una vegada més en criticar “el caos i el desmantellament que està patint el departament d’Educació”, que ja no compta amb un cap de departament i que en agost “només ha tingut a una persona per a atendre els dubtes i les reclamacions dels pares dels xiquets i xiquetes de les escoletes, demostrant quina és l’aposta del PP per l’educació”. En aquest sentit, Gil ha explicat que “no s’han publicat encara les llistes d’admesos ni si hi ha vacants ni s’ha explicat si finalment es mantenen les bonificacions per germans”.

Pel que fa a les escoletes i a les novetats que presentaran des de la seua privatització, els socialistes han criticat aspectes com que amb el preu del menjador (que segueix sent el mateix que fins ara), l’empresa no inclou ara el berenar dels menuts. A més, Gil ha criticat la decisió d’obligar a les famílies a comprar uniformes per a anar a les escoletes, uns uniformes que, a més, només comercialitza la pròpia empresa adjudicatària. Gil ha apuntat la possibilitat que aquesta decisió siga opcional per a cada família, per a no provocar “una major despesa econòmica que molts no podran assumir”.

Gil també ha criticat del projecte educatiu que, malgrat l’anunci de l’aposta per la formació lingüística des dels 0-3 anys, les proves a les educadores no van incloure cap prova escrita en anglès i el valencià “brilla per la seua absència en les comunicacions de l’empresa GEIM”.

Gil ha acabat lamentant que des del PSPV-PSOE no hagen pogut ajudar més en la posada en marxa de les escoletes “perquè el PP no ha convocat la comissió d’Educació per a fer-ho, on podríem haver apuntat propostes positives que hagueren evitat molts d’aquests problemes”.