El PSPV-PSOE denuncia la falta de planificació i l’abandonament del districte de Roís de Corella

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha denunciat hui la falta de planificació i l’abandonament que està patint el districte de Roís de Corella des que governa el PP a la ciutat i Guillermo Barber és el president de la Junta de Districte. Un òrgan que Gil ha denunciat que no es reuneix des del passat mes d’abril, fet que demostra “la desídia i la falta de propostes per al barri per part del govern del PP”.

I és que la regidora ha recordat que si la legislatura passada el districte de la que ella era presidenta va ser un dels pilars més importants a la ciutat, amb apostes clares, ara ha passat tot al contrari, i la sensació d’abandonament és absoluta.

Així, Gil ha lamentat que a hores d’ara, tot i estar paralitzades les obres del futur Hospital Comarcal, el govern encara no s’haja assegut amb els veïns per a començar a tractar “quin projecte seria el més idoni per a les necessitats de veïns i comerciants al solar on ara s’ubica l’Hospital, principal motor econòmic de la zona”.

Però no només és aquest projecte el que els membres del govern del PP han deixat abandonat. Gil també recorda que en la legislatura anterior es van posar les bases per a la creació d’una biblioteca i un centre social nou per al barri. Gil ha posat especial atenció a la biblioteca, donat que “a hores d’ara, els xiquets d’un dels districtes amb més població de Gandia han d’anar a altres barris per a accedir al préstec de llibres”.

La regidora socialista ha explicat que aquest centre està projectat que s’ubique en uns baixos d’un edifici de Vivendes de Protecció Oficial situat al final del carrer Benicanena. Un solar que Gil recorda que es va cedir a l’Ivvsa per a la construcció de les vivendes “a canvi de la gestió del baix on anàvem a ubicar la biblioteca”. Així, Gil assegura que “Guillermo Barber menteix quan diu que el local no és propietat de l’Ajuntament de Gandia perquè es va signar aquest acord en la legislatura passada”.

A més, Gil també ha criticat que altre projecte important per al districte i del qual no se sap res és el col·legi públic Josep Camarena, situat darrere del Roís de Corella i on els alumnes “ja fa anys que estan en barracons i ningú explica als pares quina previsió hi ha per al centre nou”, ha explicat Gil.

Per tot això, els socialistes demanen la convocatòria de la Junta de Districte “per a tractar aquestes qüestions, avançar en projectes importants per al barri i dinamitzar el programa d’activitats per a xiquets i majors al centre social que fins ara s’han abandonat quasi per complet malgrat que no tenen un cost gens elevat en comparació a tot el que està gastant el govern amb esdeveniments”.

Més mentides de Barber

El desconeixement o la malícia del regidor d’Economia i Hisenda i president de la Junta de Districte de Roís de Corella, Guillermo Barber, és tal que en roda de premsa ha assegurat que el col·lectiu dels uruguaians presten atenció del consolat des del centre social, mentre que en realitat ho estan fent des del Centro de Convivencia Manuel Broseta.

Segons ha explicat Gil, amb l’arribada del govern del PP no es va permetre als uruguaians tenir la bandera i un bust en l’espai, per la qual cosa han buscat una altra ubicació. Així doncs, Barber ha mentit en açò i respecte al local per a la biblioteca de Roís de Corella.