El PSPV-PSOE denuncia que el Govern del PP ha abandonat el districte de Roís de Corella

Els socialistes en l’Ajuntament de Gandia han denunciat hui que el Govern del PP i el president de la Junta de Districte Guillermo Barber “han abandonat el barri de Roís de Corella de la ciutat”. La regidora socialista Liduvina Gil ha assegurat que el centre social del districte roman tancat des de fa setmanes per falta d’un conserge i que s’han deixat de programar activitats.

Liduvina Gil
Liduvina Gil

Gil ha explicat que van ser els propis veïns els qui van alertar del tancament del centre social. Segons ha indicat, actualment el centre solament acull un curs de valencià “i és la secretària de la Junta de Districte la que ha de desplaçar-se a obrir el centre perquè es puguen impartir les classes”. A més, ha explicat que “s’han eliminat les activitats per a xiquets que es realitzaven en el barri”, com contacontes o classes de repàs per a la població infantil, una de les més importants del districte.

Gil també ha denunciat l’abandó del local que l’Ajuntament de Gandia va cedir al IVVSA en el carrer Benicanena 88, un espai que estava destinat a ser la biblioteca del barri i també seu del centre social. Aquest projecte no s’ha dut a terme “i ara aqueix local està abandonat, amb els problemes de brutícia i de seguretat ciutadana que açò comporta”.

A més, ha explicat que els habitatges protegits que va construir el IVVSA en aqueix sòl “porten quatre dies sense aigua calenta a pesar que els veïns estan pagant les seues despeses cada mes”, per la qual cosa ha demanat a Guillermo Barber que actue com a mediador entre els veïns i el IVVSA “per a solucionar aquest greu problema”.

Per tot açò, la socialista ha demanat a Guillermo Barber “que es pose les piles” i que, “ja que no es dedica a pagar als proveïdors, que el pressupost municipal li l’estan redactant a Madrid i que compta amb tants assessors en el departament d’Economia” el president de la Junta de Districte de Roís de Corella “hauria de dedicar-se una mica més al barri i dinamitzar-ho amb activitats”.

Finalment, Gil ha explicat que en l’última Junta de Districte es va presentar el projecte de construcció d’un trinquet en el barri amb finançament de la Diputació de València. La socialista ha valorat la iniciativa, que contribuirà a dinamitzar la zona quan l’hospital i els jutjats es traslladen, i ha proposat que s’aprofite la paret del*trinquet per a construir un rocòdrom. D’aquesta manera “es donaria resposta a la demanda dels clubs d’alpinisme de la ciutat”, ha aclarit.