El PSPV-PSOE denuncia que el govern del PP malven “per fer caixa” un solar estratègic i rendible

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha destapat hui una de les accions de venda de patrimoni que el govern de Torró està portant a terme i que des del grup socialista consideren un autèntic “espoli del govern del PP de Torró a la propietat de tots els gandians”. Unes accions que, segons ha denunciat el propi Mascarell, s’estan realitzant de manera “indiscriminada i sense donar cap informació ni a la ciutadania ni a l’oposició, amb molt mala forma i pitjor fons”.

Tal i com ha explicat el regidor socialista, l’últim exemple d’aquest espoli es donarà hui mateix, a una mesa de contractació, on el govern tractarà d’aprovar la venda d’un solar de propietat municipal que els socialistes consideren estratègic i del qual el consistori està obtenint rendiment anualment. Es tracta de la parcel·la situada al sector Rafalcaid i on actualment s’explota el negoci de McDonald’s.

Vicent Mascarell durant la roda de premsa
Vicent Mascarell durant la roda de premsa

Mascarell ha argumentat que fa a penes 15 dies, el 24 de setembre, el govern va aprovar posar a la venda aquest solar en un decret per Junta de Govern, sense passar per comissió ni donar cap tipus d’informació a l’oposició. I hui, 4 d’octubre, ja es realitza la mesa de contractació per a confirmar una venda per valor de menys de 2 milions d’euros, per la qual cosa Mascarell diu que “s’està malvenent un solar estratègic i rendible per a fer caixa, en una operació que és pa per a hui i fam per a demà”.

El regidor socialista ha explicat també que aquest solar, per estar ubicat en un punt estratègic en una zona comercial, “va rebre moltes propostes de compra durant la legislatura passada i l’anterior”, ofertes que fins i tot doblaven la proposta econòmica actual. Però la decisió que va prendre l’anterior executiu va ser “mantenir el solar com a propietat municipal, perquè és positiu tenir terrenys a llocs estratègics, i llogar-lo per a treure un rendiment anual del mateix”. Així, l’actual empresa paga un lloguer de 108.000 euros anuals més IVA per un lloguer de 10 anys renovables (actualment acaba en 2020).

És per això que el regidor socialista assegura no entendre “per què el govern decideix vendre sol municipal en plena crisi, quan no es recomana vendre, i a més ven un terreny que ens està reportant més de 100.000 euros cada any”, aconseguint ingressos estables que és una de les necessitats que té el consistori de Gandia. Per això, Mascarell ha qualificat l’operació com “una mala venda” en la qual “qui farà un negoci rodó serà el comprador, que adquirirà un terreny valuós per un preu baix –en comparació a altres temps- i que segurament mantindrà el lloguer que actualment cobra l’Ajuntament”.

Mascarell ha conclòs expressant que els socialistes esperen que la “rapidesa i l’obscurantisme seguit amb aquesta venda”, que no ha passat per comissió informativa ni s’ha donat informació alguna, “no es dega a que s’estiga beneficiant a cap empresari en concret amb aquesta operació”, i ha anunciat que el representant del PSPV-PSOE en la mesa de contractació tractarà de fer rectificar al govern en la seua decisió.

ACTA DE LA SESSIÓ CELEBRADA PER LA JUNTA DE GOVERN DE LA CIUTAT DE GANDIA, EL DIA 10 DE SETEMBRE DE 2012, ORDINÀRIA