El PSPV-PSOE denuncia que l’empresa adjudicatària de les escoletes no ha aplicat descomptes a algunes famílies nombroses

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, s’ha fet ressò hui d’una denuncia que diversos pares i mares de les escoletes els han fet arribar i segons la qual l’empresa adjudicatària de les escoletes de Gandia, la UTE Geim, no ha aplicat els descomptes a la quota de matriculació corresponents a algunes famílies nombroses o que tenen dos o més germans matriculats en els centres d’Educació Infantil.

Segons han pogut saber els socialistes, l’empresa privada que gestiona les escoletes actualment ha començat a girar els rebuts de la matriculació. I algunes famílies s’han vist sorpreses quan, malgrat haver matriculat als seus fills amb una sol·licitud de bonificació de preus per complir requisits com ser família nombrosa o tenir més d’un fill a les escoletes, els havien cobrat el preu íntegre: 100 euros.

Davant aquesta situació, ha explicat Gil, els pares s’han dirigit a responsables de l’empresa per exigir una explicació “i els han dit, textualment, que des de l’Ajuntament de Gandia no els han dit res al respecte i no els han passat cap llistat amb les famílies beneficiades amb les bonificacions”, motiu pel qual, segons els van argumentar als pares, “anaven a cobrar íntegrament l’import de matrícula i, si escau, tornaran la diferència quan estiga tot clar”.

Gil considera injusta la manera d’operar de l’empresa adjudicatària, que “en un moment de crisi com l’actual, grava a alguns ciutadans cobrant-los més del que deuen”. Gil ha afegit que el més lògic seria cobrar ara la taxa reduïda als afectats i, en cas que l’Ajuntament no concedira la bonificació, cobrar-los la diferència.

Tot i això, Gil considera que el més greu de l’assumpte és la desídia que des del departament d’Educació han tingut a l’hora de gestionar les bonificacions, donat que si és cert que alguns pares no s’han pogut beneficiar fins ara de l’ajuda perquè el consistori no ha passat a l’empresa la llista amb els beneficiaris “s’està incorrent en una gravetat més gran perquè els pares van presentar en temps i forma tota la documentació”.

Per tot això, la regidora socialista ha anunciat que farà una pregunta al proper plenari municipal, perquè, ha dit, “no és possible que els pares i mares dels alumnes de les escoletes estiguen pagant les conseqüències d’una mala gestió realitzada per un departament d’Educació que el govern del PP de Torró ha desmantellat per complet”.