El PSPV-PSOE es ratifica en que Torró es va llevar el sou perquè no pot cobrar una dedicació exclusiva degut a la seua activitat empresarial

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha comparegut hui en roda de premsa per afirmar que els socialistes es ratifiquen en que Torró no podia cobrar una dedicació exclusiva de l’Ajuntament de Gandia degut a l’activitat empresarial que manté encara hui. I per a demostrar-ho, els socialistes han presentat un llistat del registre mercantil de les províncies de València, Castelló i Alacant en el qual apareix Arturo Torró com a administrador únic de, ni més ni menys, que 16 empreses.

Segons ha explicat el regidor socialista, l’informe presentat als mitjans de comunicació i signat pel cap del departament de Recursos Humans, està basat en declaracions realitzades pel propi Arturo Torró a l’Ajuntament de Gandia i no en cap document oficial que reflectisca la seua realitat econòmica i empresarial. Una realitat que, a tenor del document presentat hui pels socialistes, no s’ajusta a la que presenta l’informe de RRHH.

És per això que els socialistes consideren, tal i com ha dit Mascarell, que la qüestió del sou de Torró va més enllà i és més greu encara, donat que tot fa indicar que va mentir en la declaració de béns realitzada a l’Ajuntament de Gandia fa poc més d’un any, de manera que el document que el govern presenta hui podria estar basat en mentides de l’actual alcalde de Gandia.

És per això que el PSPV, tal i com ha anunciat Mascarell, demanarà tenir accés a aquest informe elaborat pel cap de RRHH. I al mateix temps, insten a Torró a que presente el seu registre real de propietats empresarials per a saber si, tal i com sospiten des del PSOE, el document està basat en mentides. A més, de cara al proper plenari municipal, els socialistes demanaran formalment elevar una consulta al Consell Jurídic i Consultiu de la Comunitat Valenciana.

La intenció és que el màxim òrgan jurídic autonòmic done llum a algunes qüestions com si Torró estava obligat a demanar al plenari la compatibilitat de les seues activitats empresarials amb una dedicació exclusiva, si estava obligat a passar al règim de dedicació parcial o a cobrar per assistències o quin és l’abast de la dedicació exclusiva de regidors públics que manté l’article 75.1 de la llei 4/2000.

En altre to, Mascarell ha assegurat que a Gandia “molta gent dubta que, tal i com va afirmar Torró en la seua declaració de béns i propietats realitzada a l’Ajuntament fa un any, l’alcalde mantiga el nivell de vida que té només amb un sou del consistori” i ha assegurat que si el cap de RRHH haguera tingut accés al registre mercantil, “el seu informe haguera sigut totalment diferent”.

A més, el regidor socialista ha preguntat per què el govern de Torró ha recorregut al cap de RRHH “i no al secretari o a l’interventor, que com a habilitats nacionals, tenen molt més pes”. En aquest sentit, ha afegit que l’informe presentat pels socialistes i signat per aquests dos funcionaris l’any 2007 “continua tenint la mateixa vigència hui en dia perquè els fonaments legals en que es basa no han canviat”.

Mascarell ha conclòs afirmant que “Torró ha actuat de manera incorrecta, perquè sabent que incomplia la llei ha tractat de vendre la seua acció com un acte d’austeritat mentre que era una il·legalitat, havent cobrat més de 60.000 euros de manera il·legal mentre liquidava la tasca de l’oposició”.

Sou d’Orengo

Els socialistes aclareixen que el seu portaveu, José Manuel Orengo, només rep un sou per la seua tasca com a diputat de la Diputació de València, on és necessari ser regidor de l’Ajuntament de Gandia per a poder estar. I com a regidor en el consistori gandià, percep només una quantitat econòmica per assistències a plenaris i Junta de Portaveus, rebent una quantitat irrisòria que no es considera com a sou del que poder viure.

Vídeo roda de premsa de Vicent Mascarell: http://www.youtube.com/watch?v=AlhycVSTyTg&feature=youtu.be