El PSPV-PSOE llança la campanya “No pagues doble” per a que Torró no cobre als gandians el servei de recollida de fem que no presta

El PSPV-PSOE de Gandia ha presentat hui el llançament d’una campanya informativa i d’assessorament al voltant del conflicte de la taxa del fem. Es tracta de “No pagues doble”, amb la qual els socialistes expliquen a la ciutadania per què Torró els ha cobrat de més enguany pel tractament del seu fem i faciliten la documentació i l’ajuda necessària per a reclamar al consistori la devolució d’allò que se’ls cobre de més.

Tal i com ha explicat el regidor del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, aquesta campanya és “l’últim i inevitable pas per tal de defensar els interessos dels gandians davant la mala gestió del govern del PP de Torró i la seua tossuderia per a corregir”. I és que, segons ha explicat Mascarell, els socialistes han tractat frenar el cobrament del rebut del fem en diverses ocasions sense cap èxit: amb una moció al plenari, una proposta a la Junta de Portaveus i a través dels mitjans de comunicació.

Vicent Mascarell presenta la campanya del Fem
Vicent Mascarell presenta la campanya del Fem

El resultat de tot és que, tal i com ha explicat Mascarell, el Consorci Zonal per al tractament de residus comença a funcionar el proper dilluns, quan molts gandians ja hauran pagat el rebut que els ha arribat a casa aquest mes i en el qual l’Ajuntament els cobra per tot l’any, mentre que només ha prestat el servei sis mesos. Això provocarà, segons ha dit Mascarell, que als ciutadans els arribe un altre rebut a finals d’any, pagant doble pel servei del fem perquè el govern del PP no ha modificat a temps l’ordenança i, incomprensiblement, ha avançat el cobrament del rebut a juny, mentre que sempre s’ha fet al setembre.

Per això, els socialistes han encetat aquesta campanya, de la qual ha dit el regidor socialista que “no és ni contra el PP ni contra Torró, sinó en favor dels interessos dels ciutadans, que no poden permetre’s pagar per un servei que no es presta, gravant les seues butxaques en temps de crisi”. Per això, la solució aportada pel PSPV-PSOE és oferir “assessorament i ajuda professional i gratuïta” per a informar de com al·legar per a no pagar o per a, en cas d’haver pagat, demanar la devolució de la part que s’ha cobrat de més.

La campanya es vertebrarà al voltant d’accions informatives al carrer, amb el repartiment de fullets informatius; als mitjans de comunicació, amb una falca radiofònica i un spot televisiu; i, sobre tot, al món de les xarxes socials i el 2.0, a través del portal www.nopaguesdoble.com, on els ciutadans podran informar-se i descarregar-se un model de recurs per a reclamar a l’Ajuntament.

Mascarell ha recordat que es tracta de “la primera campanya informativa que llancem els socialistes des de l’oposició”, i ha afegit que “la intenció, més enllà d’una crítica política, és la de servir com a plataforma als ciutadans per tal que el cobrament de la taxa del fem no els perjudique”.