El PSPV-PSOE mostra satisfacció pel descens de l’atur a Gandia i recorden que és fruit del diàleg entre govern i oposició

El PSPV-PSOE de Gandia ha valorat hui les dades de l’atur del mes de desembre, publicades pel Servef el divendres passat i que continuen a la comarca amb la tendència a la baixa dels darrers dos mesos. A més, els socialistes s’han mostrat satisfets dintre de la gravetat de l’assumpte perquè a Gandia, després de quatre mesos, s’ha aconseguit una reducció en la xifra de desocupats. En total, 306 persones menys que en novembre de 2012.

La regidora socialista Diana Morant ha assegurat que aquest descens es deu fonamentalment a dos aspectes: un, conjuntural, que són les contractacions per a la campanya del mes de desembre, i l’altre, des de l’administració pública i el Pla d’Ocupació. En aquest sentit, Morant ha recordat que “el descens de l’atur és fruit del diàleg entre govern i oposició”, remarcant que “quan el govern té a bé escoltar-nos, que no són massa vegades, els resultats són positius”.

Així, la regidora socialista ha recordat que les dues modalitats del Pla d’Ocupació que més fruits han donat han estat proposades des del seu partit. Per una banda, la part social del Pla, molt semblant a la que es realitzava la legislatura passada amb l’anomenat PactSafor i que des de l’inici de la legislatura actual han estat demanant els socialistes sense massa èxit i que, finalment, al ser aplicat, ha suposat un rellançament del Pla d’Ocupació, que havia fracassat en la seua modalitat del “cheque empleo”.

L’altra proposta que ha funcionat i de la qual se senten orgullosos els socialistes és la que va llançar fa uns mesos Joves Socialistes i que té en compte als joves aturats de la ciutat. És per això que Morant ha demanat al govern que “seguisca apostant fermament en donar treball als joves i a aquelles persones que més necessiten un treball pels problemes que estan vivint”.

Morant ha conclòs instant al govern a seguir recollint “les propostes que els fem arribar oposició i sindicats i que, com ha passat amb les propostes d’ocupació, ha quedat demostrat que busquen el benestar dels gandians”.