El PSPV-PSOE presentarà una moció al plenari per a que Gandia demane a la Generalitat començar de zero amb els residus

“El desastre del consorci per al tractament de residus obliga a anar més enllà de demanar una simple comissió de revisió dels preus: cal començar de zero i replantejar una llei de residus que no és bona per a ningú i un consorci que està trencat per les guerres internes del PP”. Amb aquestes contundents declaracions, el secretari general del PSPV-PSOE a Gandia i portaveu del Grup Socialista en l’Ajuntament, José Manuel Orengo, ha anunciat que el seu grup convertirà en moció al proper plenari l’acord que es va signar ahir a Ontinyent per part de representants de les quatre comarques afectades pel consorci: la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrès.

Un acord que, en resum, demana a la Generalitat una revisió integral de la legislació que va donar com a conseqüència la creació d’un consorci que els socialistes no dubten en qualificar com “un desgavell que es visualitza amb la guerra interna que protagonitzen diversos membres del PP”, en paraules del secretari general de la Vall d’Albaida i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez.

Orengo parla amb la presència de representants del PSPV de quatre comarques
Orengo parla amb la presència de representants del PSPV de quatre comarques

El document signat pels representants de les quatre comarques demana un replantejament que suposaria començar de 0 el consorci, amb la intenció de crear una nova normativa que respecte a les quatre comarques, permetent que cadascuna puga desenvolupar el seu propi pla de residus amb la supervisió de la Generalitat Valenciana. Un punt al qual s’ha arribat perquè els socialistes consideren que la incapacitat i la inoperància del consorci, que no executa les infraestructures compromeses i no fa complir a tots la llei, obliga a reiniciar un organisme que creuen que a hores d’ara no val per a res.

A Gandia, tal i com ha explicat José Manuel Orengo, aquest acord qualificat com històric es plasmarà en una moció que el Grup Socialista presentarà al proper plenari i que, segons ha dit Orengo, “ens permetrà saber si Torró anava en serio o en broma en el seu pols amb el consorci dels residus i si durant tot aquest temps ha estat treballant per Gandia o pels interessos del seu sector dintre de la guerra interna que pateix el PP”.

Orengo ha recordat que els socialistes de Gandia, des del primer moment, “hem estat lluitant i treballant per a evitar que a Gandia se li cobrara dues vegades pel seu fem”. Un objectiu que els socialistes aplaudeixen que s’haja aconseguit “però no de la millor manera possible”, perquè, en paraules d’Orengo, “en comptes d’anar conjuntament amb la comarca, Gandia ha anat pel seu compte i ha provocat un greuge comparatiu que ha incrementat el desastre dintre del consorci”.  Ara, els socialistes reclamen un nou Pla Zonal “que garantitze que cap ciutadà de cap comarca pague el doble pel seu fem”.

Per això, els socialistes inclouran en la seua moció el punt que també figura en l’acord que es va signar ahir a Ontinyent i que demana que el consorci dels residus retorne els diners que s’han cobrat a la resta de municipis de la Safor i també de la Canal i la Costera.

Orengo ha conclòs assegurant que “començar de zero és la millor proposta per a Gandia, per a la comarca de la Safor i per a la resta de comarques que compartim consorci zonal, perquè aquest no aprofita per a res i ni tan se val té previst complir amb una de les seues principals funcions: la creació d’un macroabocador del qual no se sap absolutament res”.