El PSPV-PSOE reclama la creació d’un Consell de Redacció per a aconseguir un Butlletí d’Informació Municipal plural

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha reclamat hui la creació d’un Consell de Redacció en el qual tinguen veu tots els partits polítics amb representació en el consistori i que tinga com a finalitat “aconseguir un Butlletí d’Informació Municipal (BIM) plural i representatiu de tot l’espectre polític de Gandia”.

El regidor socialista Vicent Mascarell ha registrat hui aquesta petició dirigida a Arturo Torró en la qual denuncia “la parcialitat del BIM que edita mensualment l’Ajuntament de Gandia”, en el qual els grups de l’oposició “fa temps que van deixar de tenir un espai”. El butlletí, segons ha criticat Mascarell, “esborra a l’oposició de l’actualitat municipal per a lloar les informacions del Govern del PP amb els diners de tots els gandians”.

Per açò, els socialistes han demanat la creació d’un Consell de Redacció “que vetle per l’objectivitat i la qualitat de la informació que el BIM ofereix als ciutadans de Gandia”, tal com s’ha fet en altres ajuntaments com el de Tavernes de la Valldigna, “per a evitar la seua politització”.

En aquesta localitat de la Safor, un Consell de Redacció integrat per tots els partits que formen la corporació municipal consensua la informació i la temàtica de la publicació, en la qual a més no s’inclouen declaracions de regidors i es dóna un espai a tots els grups municipals.

Mascarell ha explicat que el BIM de Gandia hauria de ser un instrument “útil per a la ciutadania, amb informació objectiva i d’interès per als gandians”, però la veritat és que des de la seua creació els grups de l’oposició han patit la censura del Govern del PP.

En aquest sentit, el socialista ha recordat que el departament de Comunicació de Torró “va manipular en diverses ocasions l’espai destinat al PSPV-PSOE en el BIM”, censurant les notícies enviades des del grup, crítiques amb les mesures del seu govern, i canviant-les sense consultar als socialistes per per altres escollides de forma unilateral.

Per tot açò, Mascarell ha destacat la necessitat de crear un Consell de Redacció del Butlletí d’Informació Municipal “que vetle per la llibertat d’expressió, que respecte a la resta de grups municipals amb representació en l’Ajuntament de Gandia i que, en definitiva, complisca amb la seua missió de ser un instrument d’informació per als ciutadans”.