El Raval es prepara per a celebrar la seua tradicional Cursa a Peu que tindrà lloc el pròxim dimarts 6 de desembre

El pròxim dimarts, 6 de desembre, se celebrarà una de les curses més consolidades de la nostra ciutat, la XXIX Cursa a Peu del Raval. Així ho han anunciat este matí la regidora d’Esports, Lydia Morant, i la presidenta de la Junta de Districte del Raval, Amparo Victoria, que han estat acompanyades pel president de l’Associació de Veïns del Raval, Diego Morant, i el tresorer de l’associació, Paco Perelló.

És de les poques curses que compta amb proves per a xiquets, que correran a partir de les 9.45 hores amb circuits i eixides adaptades a les seues edats. També destaca una eixida exclusiva per als membres de la Fundació Espurna, un dels més aclamats pel públic en general. «Després de dos anys sense participació dels xiquets per la pandèmia, esta edició tornen a ser els principals protagonistes junt amb la gent d’Espurna», ha destacat la presidenta de la Junta de Districte.

L’eixida de la prova regna serà a les 11.30 hores, amb un circuit de 10 km pels carrers de Gandia i on hi ha quasi 1.700 inscrits. «Ara mateix tenim 660 xiquets i xiquetes inscrits i 960 adults», ha destacat Morant.

La prova compta amb servei de vestuari i servei de dutxes en el pavelló del Raval-Benipeixcar. El lliurament de dorsals serà el dissabte i el dilluns al polígon Myo, i el dia 6 al col·legi Sant Francesc de Borja. Hi haurà premis per als primers classificats de cadascuna de les categories, així com aquells atletes locals de Gandia i els corredors locals del barri.

Diego Morant, per la seua part, ha volgut agrair el suport rebut per organitzar un any més la prova: «Vull donar les gràcies als diferents col·lectius que ens han ajudat a fer la cursa una vegada més, a la regidora Lydia Morant i a la presidenta del districte Amparo Victoria per facilitar les coses».

Perelló, finalment, ha analitzat el recorregut de la prova: «Seran 10 km per a la prova regna, i des de 600 metres fins a 1,7 km per als piponets fins a infantils». El tresorer, per acabar, ha assegurat que tornarà a haver-hi xaranga, així com la banda de l’Ecce Homo del Raval.