El Raval presenta les seues festes

Hui divendres 9 de setembre i el cap de setmana del 16 al 18 del mateix mes, la barriada del Raval portarà a terme les seues festes veïnals. Tal i com han anunciat aquest matí en roda de premsa la presidenta de la Junta de Districte del Raval, Amparo Victoria, i el president de l’Associació de Veïns del Raval-Gandia (AVRG), Diego Morant, la festivitat en honor a l’Ecce Homo oferirà un programa complet i activitats per a totes les edats.

«És tot un plaer presentar les festes del Raval 2022, les quals es desenvoluparan amb tota normalitat. Enguany, el Raval tornarà a tindre unes festes en honor al Ecce Homo com sempre les ha conegudes», ha expressat Victoria. Així doncs, segons ha detallat Morant, aquesta vesprada ja es portaran a terme alguns actes com la cercavila i el Cant d’albaes a les 20 h, des de la plaça de Sant Josep fins a la Casa de la Marquesa; i a les 21 h presentació dels Majorals 2022 a la Casa de la Marquesa.

El punt fort del programa festiu es desenvoluparà el cap de setmana del 16 al 18 de setembre: esmorzars, activitats per als més menuts, cercaviles, sopars populars, revetles i actes dedicats a l’Ecce Homo. Així doncs, destaca la recuperació de l’habitual campionat de futbet al col·legi Sant Francesc de Borja i la solemne missa en honor al Santíssim Ecce Homo, amb la consegüent processó i castell de focs artificials a partir de les 19:30 h del diumenge.  «El programa que tenim és molt complet després que la pandèmia aquests dos últims anys no ens deixara fer tot allò que volíem», ha destacat el president veïnal.

Finalment, han aprofitat per tal d’agrair a les persones que han fet possible l’elaboració del programa d’actes i activitats, així com també han convidat a la ciutadania a gaudir del cap de setmana festiu: «Enguany el barri de Raval, més que mai, vol recuperar unes festes que siguen un veritable esclat de felicitat, de vida i de retrobament; així, es tornarà a omplir de gent, de música i de color en unes festes pensades per a totes i tots», ha conclòs la presidenta de la Junta de Districte del Raval.

 

Programa

– Divendres 9 de setembre: 20 h cercavila i Cant d’Albaes, des de la plaça de Sant Josep fins a la Casa de la Marquesa; 21 h presentació dels Majorals 2022 a la Casa de la Marquesa.

– Divendres 16 de setembre: 18 h actuació per als xiquets més menuts a la plaça de Sant Josep; 19 h berenar amb orxata a la plaça de Sant Josep; 20 h pregó a càrrec del Pregoner i cercavila pel barri; 22 h sopar popular d’entrepà en la placeta de Sant Josep; i 23:30 h revetla.

– Dissabte 17 de setembre:  10 h esmorzar popular d’entrepà a la plaça Sant Josep; 11 h campionat de futbet al col·legi Sant Francesc de Borja; 14 h festival gastronòmic en la placeta de Sant Josep; 20:30 h desfilada de fanals vegetals pel nucli antic; 22 h sopar Dia del Veí a la plaça de Sant Josep; i 23:30 revetla.

– Diumenge 18 de setembre: 9:30 h campionat de petanca al parc Vorariu; 12:30 h inici del concurs de paelles en la plaça Tirant; 14:30 h dinar de les paelles en el passeig Germanies; 19 h arreplegada dels Majorals i cercavila fins a l’església de Sant Josep; 19:30 h solemne missa en honor al Santíssim Ecce Homo, a l’església de Sant Josep; 20 h processó del Santíssim Ecce Homo i castell de focs artificials en acabar.