El regidor socialista Vicent Mascarell denuncia davant la justícia al gerent d’IPG, Gonzalo Morant, per amenaces i coaccions

El regidor socialista Vicent Mascarell va presentar ahir de vesprada en el jutjat de guàrdia de Gandia “una denúncia per amenaces i coaccions contra el gerent de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia (IPG) i tresorer del PP de la ciutat, Gonzalo Morant”. Mascarell ha decidit acudir a la Justícia després dels fets ocorreguts el dimecres en un restaurant de Gandia davant la presència del portaveu socialista José Manuel Orengo, la regidora del PSPV Diana Morant, el responsable de personal de IPG Javier Viciano i altres ciutadans que estaven en el local.

Gonzalo Morant. amb to “despectiu i amenaçador”, es va dirigir al socialista dient: “Llava’t la boca amb lleixiu abans d’atrevir-te a pronunciar el meu nom; a vore si t’atreveixes a dir-m’ho a la cara abans que als mitjans de comunicació; eres un covard”. A més, a la pregunta de Mascarell de si les seues paraules eren un consell o una amenaça, Gonzalo Morant va assegurar que eren “una amenaça, perquè a la meua ningú em guanya a macarra; el meu cap és el macarra número u i jo sóc el número dos”.

La regidora socialista Diana Morant s’ha referit a aquest episodi com “el més trist dels viscuts en el consistori recentment”, sobretot pel fet que Arturo Torró, en declaracions als mitjans de comunicació, “haja tolerat i avalat els insults i amenaces d’un treballador públic col·locat a dit per ell contra un regidor electe de l’Ajuntament”.

D’aquesta manera, ha lamentat, Torró “legitima les amenaces i insults i encoratja aquest comportament”, en lloc “d’assumir les conseqüències i aplicar la contundència de la qual sí fa gala quan es tracta de castigar als partits de l’oposició”. En aquest sentit, la regidora s’ha preguntat “com pot Torró titllar de violent el ‘escrache’ en la seu del PP i cridar nazis als seus participants, mentre aprova que es amenaça a un regidor de l’Ajuntament”.

“Només són nazis els que insulten, segons ell, als regidors del PP?”, s’ha preguntat Morant, que ha afirmat que aquest no és el primer episodi de “tractament immoral” del gerent d’IPG. La socialista ha explicat que el també tresorer del PP de Gandia va haver de demanar-li disculpes fa uns mesos per tractar-la de manera masclista i inadequada en l’àmbit laboral. Per tot açò, Diana Morant ha assegurat que una persona així “no pot formar part de l’administració pública” i que els socialistes no van a suportar més “l’actitud denigrant” amb la qual el gerent de l’empresa pública els tracta.

Finalment, la regidora socialista ha lamentat la “situació insostenible” que es viu en l’Ajuntament, amb un ambient “hostil i irrespectuós cap a l’oposició”. A el “maltractament” que es demostra en les amenaces de Gonzalo Morant aprovades i avalades per Torró, “cal sumar el fet que als grups de l’oposició se’ls hagen llevat pràcticament tots els recursos per a exercir la seua labor fiscalitzadora”.

No obstant açò, l’edil ha assegurat que els socialistes “continuaran sense sucumbir davant les amenaces de Torró”, que amb cada nova informació aportada pel PSPV sobre els seus foscos negocis “amenaça amb una nova retallada dels recursos de l’oposició”.

Per la seua banda, el portaveu socialista José Manuel Orengo ha donat el seu suport i el del partit a Vicent Mascarell per aquest “vergonyós i lamentable episodi” que ell mateix va presenciar. Però segons el parer d’Orengo, és “encara més vergonyós” que Mascarell demane empar a l’alcalde i Torró avale l’actuació del gerent i diga que “encara li ha dit poc” a Mascarell.

Orengo ha explicat que Gonzalo Morant va passar de ser el comptable personal de Torró a gerent d’IPG i tresorer del PP, la qual cosa suposa “una mala barreja més” de Torró, que des que va arribar al Govern de Gandia “barreja la seua empresa, la seua butxaca i el seu personal amb personal del seu partit i de l’Ajuntament, una cosa que està prohibida i que el portarà a la ruïna”.